Switch Hack Davası Sonucu 1.5 Milyon Sterlin Kazandı

Switch hack davası

Switch konsolunda oyunların korsan bir şekilde oynanmasına olanak sağlayan araçlar satan bir web sitesine hack davası açtı. Seitch Hack davasını kazanarak sonuç olarak 1.5 milyon sterlin tazminat elde etti. Uberchips isimli site, Switch Hack Davası sonunda yapılan anlaşmanın parçası olarak tüm stoklarını piyasadan kaldıracak ve isim haklarını da Nintendo’ya devredecek.

Switch hack davası sonucu 1.5 milyon sterlin

Uberchips, iddialara göre ücretli olan oyunları ücretsiz bir şekilde yüklemesine ve oynanmasına imkan sağlayan yazılım satmakla şikayet edilmişti. Sitenin sattığı araçlar, Nintendo’nun da dava açmak istediği hacker grubu Team-Xecuter tarafından yapıldı. Firma ise ekipmanları satan siteyi hedef aldı.

Davaya göre Team-Xecuter, SX OS isimi ile kullanılan yasa dışı bir sistem kullanıyor. Yapılan bu sistemdeki araçların Nintendo Switch ve Nintendo Lite konsollarında hatasız bir şekilde ücretli oyunları ücretsiz olarak sunduğu gözlemlendi.

Uberchips sitesi, oyunları ücretsiz yapan sistemi satan birkaç siteden sadece biri. Site davanın sonuçlanmasının ardından ziyaretçilerine “Bir dizi talihsiz olay oldu” şeklinde bir mesaj yayınladı. Bunun yanında firma, ön siparişte olan tüm SX OS ürünlerini iptal ederek ücretleri iade etti.

Geçtiğimiz aylarda Team-XecuterNintendo’nun ürettikleri parçaları kullanarak cihazlarını tamir edebileceğini ifade etmişti. Ayrıca grup yazılımın açık kaynaklı kodlar üretmek için de geliştirilebileceğini aktarmıştı.

Switch davası ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Ücretli oyunları ücretsiz bir şekilde sunan firmaya verilen 1.5 milyon sterlin hakkında yorumunuz nedir? Alt kısımdan konu ile ilgili fikirlerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık