Renkler ve İlginç Anlamları

thumbnail
Renklerin insanlar üzerindeki etkileri sağlık, psikloloji, zihinsel ve fiziksel performans, alışveriş, üretim, eğlence vb. konularda kullanılmaktadır.
Renkler insanın ruhsal halini yansıtır ve etkiler. Aslında renkler sadece ruh halimizi değil sağlığımızı ve enerjimizi de etkisi altına almaktadır. Bundan dolayı yüzyıllardır genel tedavi uygulamalarına destek olması açısından renklerle tedavide kullanılmaktadır. Bunun için bazı hastalıkları olanlara hastalığına iyi gelebilecek renkleri kullanmaları önerilmektedir, örneğin kalp rahatsızlığı olan bir hastaya dinlendirici ve huzur verici hissi uyandırmasından dolayı yeşil ve yeşilin tonları tavsiye ediliyor.
Kışın insanlar daha çok depresyona girmektedir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durumdur. Bu durumun nedeni ise genellikle havanın kapalı ve bulanık olması yani kahverengi, gri ve siyah tonlarının olmasıdır. Kış günlerinde kara bulutlar ne kadar çoksa insanlar o gün daha çok depresyon halindedir.
Yazın ise bu durum tam tersi bir hal alarak depresyon sayılarında büyük bir azalış görülmektedir. Çünkü hava açıktır, güneşlidir ve güneşe bağlı olarak mutluluk hormonunun salgılanması kapalı günlere oranla daha fazladır. Bundan dolayı yazın depresyon vakaları azalmakta ancak seratonin hormonunun daha fazla salgılanmasından dolayı manik vakaları artmaktadır. 
SICAK RENKLER
Ateşi ve sıcaklığı hatırlatan, canlı dikkat çeken insana enerji ve canlılık hissi veren, insanın içini kıpır kıpır eden edip mutluluk veren ve insana yaşama sevinci aşılayan renklere sıcak renkler denir. Kırmızı, turuncu, sarı sıcak renklere örnek verilebilir.
SOĞUK RENKLER

Soğukluğu hatırlatan, insanın içinde herhangi bir kıpırdamaya, canlanmaya neden olmayan renklere ise soğuk renkler denmektedir. Kişiye soğukluk verdiği yeşil, mavi, mor soğuk renkler gurubuna girmektedir. İnsanlar çok üşüdüklerinde tırnaklarında ve dudaklarında yani vücudun uç kısımlarında morarmalar olur bundan dolayı morarmak soğukluğun bir belirtisidir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık