Mercedes AMG GT 63 S Yeni Bir Rekora İmza Attı

Mercedes AMG GT 63 S

Geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde Porsche Panamera Turbo7:29.81 ile Nürburgring üst sınıf otomobil rekorunu geçerek yeni rekora adını yazdırmıştı. Mercedes yetkilileri 4 kapılı Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC Plus modelinin rekoru kısa süre önce tekrar elde ettiğini açıkladı.

Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC Plus Nürburgring rekoru kırdı

Geliştirme mühendisi Demian Schaffert7: 23.009 ve 7: 27.800 ile noter onaylı rekor kırdı. Söz konusu olan iki süre de Panamera Turbo’nun yapmış olduğu rekoru egale etmeye yetiyor. Ayrıca Mercedes’in, rekoru 3 ay aradan sonra tekrar AMG GT 63 S 4MATIC Plus modelinin olduğunu açıkladı.

Gücünü 630 beygir ve 900 nm tork ile karşımıza çıkan 4 litre, 8 silindir ve çift turboya sahip motordan alan model, 9 vitesli şanzımana sahip. 315 km/s son hıza sahip olan aracın 0-100 km/s hızlanma süresi sadece ve sadece 3.2 saniye.

Schaffert, rekoru kırdıktan hemen sonra açıklama yaptı. ”GT 63 modelinin geliştirme sürecinde birkaç yıldır ekip arkadaşlarımla çalışıyorum. Bu özel araçla elde ettiğimiz sonuçları hissetmek çok etkileyici. Geliştirdiğimiz model hem akıllı güvenlik özellikleriyle hem de sportif olmasıyla günümüz standartlarını fazlasıyla karşılıyor. So derece yüksek sürüş dinamikleri ve hassasiyet sunan model ile rekor kırmak beni mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Şimdi ise ilerleyen zamanda yeni rekorun hangi model tarafından kırılacağı merak konusu. Siz kırılan bu rekorlar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak fikirlerinizi bizle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık