Kirpikleri Hangi Yağlar Uzatır?

Kirpikleri Hangi Yağlar Uzatır?

Hangimiz uzun ve gür kirpiklere sahip olmak istemez ki? Bu soruyu olumsuz olarak yanıtlayacak kişi sayısı oldukça azdır. Bildiğiniz üzere kirpiklerin daha uzun ve hacimli görünmesi için piyasada birçok ürün mevcuttur. Ancak birçok insan kirpiklerini uzatmak için kimyasal içermeyen doğal malzemeleri kullanmak isterler. Bazı bitkisel yağlar, kirpik bakımında sıkça kullanılmaktadır. Bu yağlar, düzenli olarak kullanıldığında kirpiklerin uzamasını ve gürleşmesini sağlar. Peki kirpikleri hangi yağlar uzatır? İşte bu sorunun cevabı;

Kirpikleri Hangi Yağlar Uzatır?

Zamanla kirpikler eski gürlüğünü ve hacmini yitirebilmektedir. Ancak bu durum çözümsüz değildir. Az maliyetle evde uygulanabilen bitkisel yağlar sayesinde kirpikler eski hacimlerine kavuşabilirler. Ek olarak eskisinden daha da gür olmaları mümkündür. Peki evde kirpikler hangi yağlarla uzatılır? Evde kirpik uzatma yöntemleri nedir?

  • Tatlı Badem Yağı
Tatlı Badem Yağı

Kirpiklerin güneşten ve çevresel toksinlerden korunmasına yardımcı olan yağlardan biri tatlı badem yağıdır. Ayrıca badem yağı, yüksek antioksidan etkisi olan A, B ve E vitaminlerini yüksek miktarda içermektedir. Bu sebeple, badem yağı kirpikleri besler ve sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olur. Tatlı badem yağını uygulamak için pamuk topunu badem yağıyla nemlendirin ve kirpiklerinize uygulayın. Düzenli olarak her gece bu işlemi yapın ve durulamadan uyuyun.

  • Zeytinyağı
Zeytinyağı

İçeriğindeki mineraller sayesinde kirpikleri besler ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlar. Kirpiklerinize zeytinyağını uygulamadan önce biraz ısıtın ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuduktan sonra maskara fırçası ve temiz bir pamuk yardımıyla kirpiklerinize uygulayın. Ayrıca bu uygulamayı haftada 3 defa yapabilirsiniz.

  • Hindistan Cevizi Yağı 
Hindistan Cevizi Yağı

Hem saçların hem de kirpiklerin sağlıklı bir şekilde uzamasına hindistan cevizi yağı yardımcı olmaktadır. Bu yöntemi uygulamak için maskara fırçasına biraz hindistan cevizi yağı sürü. Ardından kökten uçlara doğru uygulayın. Ayrıca bu yöntemi her gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz. Ek olarak hindistan cevizi yağını isterseniz makyajınızı temizlemek için de kullanmanız mümkün.

  • Jojoba Yağı
Jojoba Yağı

Kirpiklerin doğal bir şekilde büyümesini sağlayan yağlardan biri jojoba yağıdır. Bu yağ hem saç tellerini hem de kirpikleri güçlendirmektedir. Bu yöntemi uygulamak için yağa maskara fırçasını batırın ve kökten uçlara doğru uygulayın. Ek olarak başarılı sonuçlara ulaşmak için her gece yatmadan önce uygulayın.

Peki siz bu kirpikleri uzatan yağlar ile ilgili haberimiz düşünmektesiniz? Ayrıca daha önce hiç kirpiklerinizi uzatmak için yağ kullandınız mı? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık