Karantinada Olması Gereken Yolcu, Otobüten Çıktı

ev karantina olması

Ankara-Edirne arası sefer düzenleyen yolcu otobüsünde jandarma tarafından yapılan kontrol sonrasında, koronavirüs vakasıyla temaslı olduğu gerekçesiyle evde karantinada olması gereken G.Ö. isimli kadın yakalandı. Yakalanan koronavirüs taşıyıcısı olma ihtimali bulunan kadına 3 bin 150 lira para cezası verildikten sonra çağrılan ambulansla evine gönderildi.

Türkiye genelinde denetim ve kontroller devam ederken Edirne Jandarma Komutanlığı da kent girişindeki gişelerde denetimlerine devam ediyor. Trafik içerisindeki araçların denetimi yapılırken maske takmayanları ekipler gördüğü yerde uyarıyor, aynı zamanda kimlik kontrolü de titizlikle devam ediyor

Gün içerisinde devam eden denetimlerden Ankara’dan gelen bir yolcu otobüsünde kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Kontrol sırasında yolcuların içinde bulunan G.Ö. isimli kadının, koronavirüs hastasıyla temas ettiği gerekçesiyle evde durması, karantinasının bitmesinin gerektiği tespit edildi.

Denetimi gerçekleştiren ekiplere gezmek için Ankara’ya gittiğini ve şimdi ise Edirne’deki evine döndüğünü söyleyen G.Ö.’ye vetilen karantina kararına uymadığı nedeniyle 3 bin 150 lira para cezası verildi.

Olay yerindeki ekipler işlemleri bitirdikten sonra ambulans çağırdı ve koronavirüs tehlikesi bulunan kadını araçla evine gönderdi.

Karantinada olması gerekirken hem kurallara uymayarak hemde dışarıya çıkarak çevresindeki insanları riske atan şahıs o esnada şok etti. Ankara’ya sadece gezmek için gittiğini söylemesinin ardında jandarma ekipleri tarafından uyarıldı.

Ülkemizde son günlerde artan koronavirüs vaka sayılarının ciddi sayılara ulaşması an meselesiyken bu şekilde kurallara uymayan kişileri tespit edip ceza yaptırımında bulunulması gerekmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık