Instagram Yeni Gizlilik İlkesini Duyurdu! İşte Detaylar

Instagram Yeni Gizlilik İlkesini Duyurdu! İşte Detaylar

Popüler sosyal medya platformu şimdi de karşımıza yeni bir gizlilik ilkesi ile geliyor. Söz konusu olan ilke 16 yaş altı kullanıcıları ilgilendirmekte. Instagram Yeni Gizlilik İlkesini Duyurdu! İşte Detaylar

Instagram Yeni Gizlilik İlkesini Duyurdu! İşte Detaylar

Uygulama artık ilk hesap kurulumu sırasında platformundaki 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak “gizli” yapacak. Yalnızca bir kullanıcının kabul ettiği ve onayladığı takipçiler onların fotoğraflarını, videolarını ve gönderilerini görebilecek. Şirket bu sayede genç kullanıcıları istedikleri DM’ler veya yabancılardan gelen yorumlarla uğraşmalarının önüne geçmek istemekte. Bu yüzden de 16 yaş altındaki kullanıcıların hesap ayarlarını otomatik olarak gizli yapmakta.

Söz konusu olan platform gizli hesapların gençler için doğru seçim olduğunu düşünmekte. Ancak genç içerik oluşturucularının herkese açık hesaplara sahip olmak isteyebileceğinin farkında. Bu sayede dün itibari ile gençlerin tanımadıkları veya duymak istemedikleri yetişkinlerden haber almalar engellenecek. Kısacası bu haftadan itibaren 16 yaşından küçük (belirli ülkelerde 18 yaşından küçük) herkes Instagram’a katıldığında varsayılan olarak özel bir hesaba atanacak.

Gizli hesaplar sayesinde kullanıcıların içeriklerini kimlerin gördüğünü veya yanıtlayacağını kontrol etmeleri daha kolay olmakta. Platformda aktif olan herkese açık bir hesabı olan gençlere, özel hesabın avantajlarını vurgulayan ve gizlilik ayarlarını nasıl değiştireceklerini açıklayan bir bildirim gelecek. Ancak yine de kullanıcılar eğer bu özelliği istemezler ise e standart bir hesapla devam etme seçeneği de aktif olacak.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Instagram platformunu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık