Instagram IGTV için Altyazı Özelliği Geliyor

Instagram IGTV için altyazı özelliği

Son zamanalarda Instagram IGTV’ye olan ilgi yavaş yavaş azalmaya başladı. Bu düşüşün nedeni olarak da Instagram Reels gösterildi. Instagram IGTV özelliğini tekrardan kullanıcılara cazip bir şekle dönüştürmek için yeni bir hamle yapıyor. Instagram IGTV için altyazı özelliği ile artık bu videolar daha fazla kişiye ulaşacak.

Instagram üzerinden her gün birçok video popüler oluyor. Popüler olan bu videolar farklı dillerde olduklarında daha az kişiye ulaşarak istenileni tam anlamıyla veremiyor.Bundan dolayı Instagram üzerinden bazı hesaplar özel çeviriler yaparak paylaşım yapıyor. Şimdi ise Instagram yerleşik olarak IGTV için altyazı seçeneği ekliyor.

Instagram IGTV için altyazı özelliği nasıl?

Instagram IGTV aracılığı ile yapılıp paylaşılan videolar yeni getirilen yapay zeka teknolojisi sayesinde taranarak 16 farklı dil ile alt yazılı paylaşılacak. Yeni getirilen bu özellik otomatik olarak eklenebilecekken Instagram, videoların daha fazla kişiye ulaşmasını ve anlaşılması sağlamış olacak.

Bu özellik youtube benzeri bir sistem ile oluşacak. Eğer videoda ses bulunmuyorsa kullanıcıların yardımıyla eklenecek. Yani ayarlardan bu videolara özel olarak altyazı eklenecek ve açılıp kapanabilecek. Videoda yer alan ayarlar bölümünden altyazı çevirisi istenirse açılacak istenirse de kapacak şekilde ayarlanabiliyor.

Mevcut durum içerisinde bu özellik Youtube içerisinde kullanımdayken, kullanıcılar Instagram içinde bu özelliği istiyordu. Birçok istek ve talepler doğrultusunda yetkililer kayıtsız kalmadı ve bu özelliği kullanıma sunmaya karar verdi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle paylaşa bilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık