Instagram Dikey Kaydırma Özelliğini Türkiye’de Test Ediyor!

Instagram Dikey Kaydırma Özelliğini Türkiye'de Test Ediyor!

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram yeni bir haberle geldi. Platform, Türkiye’deki bazı kullanıcılarıyla yeni bir özelliği test etmeye başladı. Instagram Dikey Kaydırma Özelliğini Türkiye’de Test Ediyor!

Instagram Dikey Kaydırma Özelliğini Türkiye’de Test Ediyor!

Popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, yeni bir özelliği Türkiye’deki kullanıcılar aracılığıyla test etmeyi başladı. Aslında bu özelliğe TikTok uygulamasından aşinayız. Söz konusu özellikle birlikte hikayeler, dikey yönde kaydırılarak atlanabilecek. Platformun yeni özelliği, kullanıcılara alıştığımızdan farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Instagram’daki hikayelere girip dikey düzemler kaydırma yapılırsa iki seçenek mevcut. Bu seçenekler hikaye yanıtlama veya hikaye sayfasından çıkmak. Ancak Türkiye’de test edilmeye başlayan yeni özellik, bu durumu değiştirmekte. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık, dikey yönlü kaydırma yaptıklarında başka bir kullanıcının hikayesini izleyebilecekler. Ayrıca hikayelerin yanıtlanmasına izin veren bölüm ekranın altına gömülü olarak kalacak.

Ek olarak gelen bilgilere göre platformun Türkiye’de test ettiği özellik, Brezilya’da da küçük bir kullanıcı grubuyla test edilmekte. Bu bilgi, Instagram’ın TikTok benzeri dikey kaydırma özelliğinin gelecekte daha fazla ülkede önce test edileceğini, sonra da kullanıma sunulacağını düşündürmekte. Fakat Instagram, konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı. Kısacası söz konusu özelliğin tüm kullanıcılara ulaşacağı tarih henüz bilinmiyor.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Instagram platformunu kullanmakta mısınız? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık