Twitter Tweetlere Yanıt Vermeyi Kısıtlama Özelliği Açılıyor

Twitter tweetlere yanıt vermeyi kısıtlama özelliği

Twitter tweetlere yanıt vermeyi kısıtlama özelliği olarak da isimlendirebileceğimiz yeni güncellemeyi en sonunda tüm kullanıcıların kullanımına sunuyor. Hatırlayacağınız üzere konuşulan bu özellik önce mayıs ayında sınırlı sayıda kullanıcı ile denenmişti. Şuan ise Twitter, tüm iOS kullanıcıları için tweet yanıtlarını sınırlamayı açıyor. Twitter’ın iOS uygulamasında gerçekleştirilen en son güncelleme, kullanıcıların tweetlerine hangi kişilerin yanıt verebileceğini sınırlamasına imkan sağlıyor.

Twitter tweetlere yanıt vermeyi kısıtlama özelliği

App Store’daki güncellemede ise: “Geçtiğimiz aylarda, istediğiniz kişiyle konuşmanın yeni ve farklı bir yolunu test ettik, şimdi ise bunu artık daha fazla kullanıcının kullanımına açıyoruz. Bu sayede daha anlamlı değişiklikler oluşturabilirsiniz” diyor.

Bahsettiğimiz bu özelliği kullanmak isteyenler ilk olarak iOS kullanıcısı olmansı gerekiyor. Eğer iOS kullanıcısıysanız ve bu özelliği denemek istiyorsanız yeni güncellemeyi yapmanız yeterli. Kullanıcılar bir tweet atarken; herkes cevap verebilir, sadece takip ettikleri kişiler cevap verebilir ve sadece bahsettikleri insanlar cevap verebilir gibi üç farklı seçeneği görecek. Kullanıcılar sunulan bu 3 seçenekten herhangi birine tıklayarak, hangi kişilerin cevap vereceğini seçmiş oluyor.

Twitter tweetlere yanıt vermeyi kısıtlama özelliği, Twitter’ın son zamanlarda gerçekleştirdiği farklı güncellemelerden bir tanesi oldu. Özelliğin şuan Twitter’ın Android uygulamasının kullanıcıları tarafından da kullanılabilir olup olmadığı veya tüm Twitter web kullanıcıları tarafından ne zaman aktif olacağı net değil ancak kesin bir şey varsa o da iOS kullanıcılarının son güncelleme ile bu özelliği kullanabildiği.

Hatırlarsanız, daha dün Twitter, paylaştığı yeni bir blog yazıyla birlikte güvenlik açığının da olduğu itirafını yapmıştı. Twitter Android açığı ile tedirgin etmişti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kısa süre içerisinde söz konusu özelliğin Andorid’e gelmesini ister misiniz?

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık