Fox TV’ye Başak Demirtaş İncelemesi! RTÜK Açıkladı

Fox TV’ye Başak Demirtaş incelemesi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın konuk olduğu program gerekçesiyle FOX TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Ek olarak Fox TV’ye Başak Demirtaş İncelemesi!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunmakta. Eşi Başak Demirtaş, bu sabah FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Programın içerisinde söylenen sözlerden dolayı RÜTÜK açıklama yaptı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sosyal medya hesabından yayın hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Fox TV’ye Başak Demirtaş İncelemesi

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; “FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü nedeniyle tepki çektiler

Programın 6-8 Ekim olaylarının yıldönümüne denk geldi. Bu nedenle FOX TV’ye, İsmail Küçükkaya’ya ve Başak Demirtaş’a tepkiler sosyal medyadan çığ gibi büyüdü.

“Amaç; ‘O hiç pişman olmadı’ dedirtmek…”

Ayrıca AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Başak Demirtaş’ın prorama konuk alınmasının amacının 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak adlandırılan Selahattin Demirtaş’tan mesaj iletmek, “‘O hiç pişman olmadı’ dedirtmek” olduğunu ileri sürdü.

Eski HDP Genel Başkanı eşi Başak Demirtaş’ın Fox TV’deki yayını ile ilgili siz ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık