Facebook Geri Adım Attı! İçerikler Geri Yükleniyor

Facebook Geri Adım Attı

Facebook geçtiğimiz günlerde almış olduğu kararı geri çekti. Facebook denetim kurulu, daha önce; nefret, şiddet, kışkırtma söylemi ve sağlık konuları ile ilgili muğlak söylemlerde bulunan gönderileri kaldırdı. Fakat bu kaldırılan içeriklerin bir çoğu yeni alınan karar ile geri yüklenmeye başladı. Facebook geri adım attı!

Facebook geri adım attı! İşte o inceleme

Geçtiğimiz yıl içerisinde kurulan bağımsız denetim kurulu, Aralık ayında ilk konusunu incelemek için ele aldı. Popüler sosyal medya platformundan kaldırılan içerikler tekrar değerlendirmeden geçti. Kurul, ılımlı bir tutum göstermek istediğini şimdiden belli ediyor. Fakat ilerleyen incelemeler bambaşka sonuçlarla sona erebilir.

Facebook denetim kurulu, geçtiğimiz haftalarda kaldırılan pek çok içerik hakkında yeniden yükleme kararı aldı. Ancak geri adım atılan dört önemli içerikte ise COVID-19 hakkındaki muğlak söylem, nefret söylemi ve çıplaklık bulunuyordu. Bu söylemlerin tekrar geri getiriliyor olması Facebook kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu.

Danimarka eski başbakanı konu hakkında açıklama yaptı

Kurulun dört eş başkanından biri olan Danimarka eski başbakanı Helle Thorning-Schmidt de basına konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Thorning-Schmidt; kurulun, Facebook içeriğinin bağımsız kontrolünü sağlama noktasında kritik bir rol aldığını ve uzun vadede daha işlevsel hale geleceğine inandıklarını belirtti.

Facebook’un söz konusu durum ile ilgili geri adım atmasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Ayrıca alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık