Evde Güneş Lekelerinden Kurtulma Yolları!

Evde Güneş Lekelerinden Kurtulma Yolları!

Yazın gelmesiyle birlikte güneş de geldi. Bildiğiniz üzere güneşin altında uzun zaman boyunca durmak ve güneş kremi kullanmamak, cilt üzerinde lekelenmeye yol açabilmektedir. Çile benzeyen bu lekeler yanaklar, dudak üstü, alın gibi bölgelerde görülür. Ayrıca kahverengi leke şeklindedirler. Düzenli olarak ve uzun süreli güneşe maruz kalmak, bu lekelerin oluşumunu arttır. Peki bu güneş lekelerini evde geçirebilir miyiz? İşte evde güneş lekelerinden kurtulma yolları;

Evde Güneş Lekelerinden Kurtulma Yolları!

Güneş lekesi problemi olup kozmetik ürün kullanmak istemeyen birçok insan vardır. Evde uygulayabilecekleri doğal yöntemler sayesinde güneş lekelerinden kurtulmaları mümkündür. İşte o yöntemler;

Süt

Başarılı bir şekilde hücrelerin yenilenmesini sağlayan süt, cilt renginin açılmasına da yardımcı olmaktadır. Bu yöntemi uygulamak için sütü güneş lekelerinin olduğu bölgelere sürün ve yaklaşık olarak 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın.

Yeşil Çay

İçeriğindeki antioksidan özelliğiyle yeşil çay hem cilt hücrelerini yeniler hem de cilt lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Bu yöntemi uygulamak için 1 poşet yeşil çayı kaynar suda demledikten sonra poşetini çıkartın. Ardından yeşil çayın poşetini temiz pamuk üzerine sıkın. Bu pamuğu da cilt lekelerinin olduğu bölgelere sürün. Son olarak 15 dakika bekledikten sonra cildinizi durulayın.

Aloe Vera

Bu yöntemi uygulamak için aloe vera jelini lekeli bölgelerin üstüne sürün. Yaklaşık olarak 15 dakika bekledikten sonra bol miktardaki suyla durulayın.

Limon

Güneş lekelerine karşı en etkili yöntemlerden biri limondur. Ölü derilerden kurtulmaya yardımcı olan limon ek olarak ciltteki koyu lekelerin renginin de açılmasını sağlar. Bu yöntemi uygulamak için limon suyunu cildinize masaj yaparak sürün. Yaklaşık olarak 20 dakika bekleyin ve sonrasında bol suyla durulayın. Ancak uyarmakta fayda var ki cildinizde limon suyu sürdükten sonra güneş ışığına çıkmamanız çok önemlidir. Bu sebeple bu yöntemi geceleri uygulamanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca limon suyu asidik bir yapıya sahip olduğu için hassas ciltlerde kızarıklık ve kaşıntıya yol açabilir. Bu ciltlerde bu yöntemin kullanılması önerilmez.

Peki siz bu güneş lekesi ile ilgili haberimiz hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca hiç güneş lekeniz var mı? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık