Domates Gribi Belirtileri Nelerdir? Bulaşıcı mı?

Domates Gribi Belirtileri

Koronavirüs ve Maymun Çiçeği virüsünün ardından son derece bulaşıcı olan yeni bir virüs ortaya çıktı. Korkutucu haberin ardından Hindistan’da görülen Domates gribi detayları araştırılıyor. Deride ağrılı kırmızı kabarcıklar ile kendini gösteren Domates Çiçeği virüsü beş yaşın altındaki çocukları etkiledi. İşte, Domates gribi belirtileri…

Domates Gribi Nedir?

Dünya uzun bir süre yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadele ettikten sonra, önce maymun çiçeği vakaları gündeme gelirken şimdi ise domates gribi tedirginlik yarattı. Hindistan’ın belirli bir kısmında görülen domates gribi çocuklar arasında hızlı bir şekilde yayılmakta. Uzmanlar domates gribi konusunda uyarılarda bulunmakta.

Hızla yayılan domates gribi belirtileri merak edilmekte. Ek olarak domates gribi ilk olarak mayıs ayında tespit edildi ve şimdiye kadar yüze yakın çocukta görüldü. Deride kırmızı kabarcıklar oluşmasından ötürü domates gribi olarak adlandırılan salgında ateş, kızarıklık, eklem ağrıları görülmekte.

Domates gribi konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, hastalığın yüksek bulaşıcılığa sahip olduğunu belirtti. Hindistan’da temaslı hastalar şu anda bir hafta tecrit edilirken, henüz domates gribi konusunda bir aşı ya da ilaç bulunmuyor.

Domates Gribi Belirtileri Nelerdir?

Domates gribi belirtileri arasında en dikkat çeken belirti ciltte görülen kırmızı kabarcıklar olmakta. Diğer semptomlar ise yüksek ateş, yorgunluk, vücut ağrıları ve şiddetli eklem ağrılarıdır.

Ayrıca Domates gribi şu ana kadar Hindistan’ın Kerala eyaletinin Kollam bölgesinde görülmekte. Ayrıca yakınlardaki Anchal, Aryankavu ve Neduvathur ile sınırlı kalırken, yetkililer hastalığın yayılmaması için tedbirler almaya devam ediyor.

Domates gribi tedavisinde henüz herhangi bir aşı veya tedavi mevcut değil. Uzmanlar domates gribine karşı en etkili tedavinin bol sıvı almak ve istirahat etmek olduğunu belirtiyor.

Peki siz Domates Gribi hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Domates Gribinin çok fazla yayılabileceğini düşünmekte misiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık