Counter-Strike 2’yi geride bırakan oyundan bir rekor daha!

palworld-oyunu-diyobi

Oyun dünyası, her hafta piyasaya sürülen yepyeni yapımlar ile giderek büyümeye devam ediyor. Tabii bu da rekabetçi bir ortam yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Palworld adlı oyun da büyük bir rekabet yarattı. Eş zamanlı oyuncu sayısında rekor kıran Palworld, böylelikle Counter-Strike 2‘yi de geride bıraktı. İşte detaylar…

Palworld, eş zamanlı oyuncu sayısında rekor kırdı!

Palworld19 Ocak Cuma günü Steam, Xbox Series X/S ve PC Game Pass platformları üzerinde piyasaya sürüldü ve ilk saatlerinden itibaren oyuncuların yoğun ilgisine maruz kaldı. Pocket Pair adlı bir stüdyonun geliştirdiği yapım, bugün kendi rekorunu kırdı.

Palworld, geçtiğimiz saatlerde 1 milyon 864 bin eş zamanlı oyuncu sayısı rekoru kırdı. Uzun bir süredir çok oynananlar listesindeki zirveyi bugün itibariyle rakibine kaptıran Counter-Strike 2‘nin rekoru 1 milyon 818 bin idi.

Buna göre Palworld, popüler FPS oyunundan daha çok ilgi gördü gibi görünüyor. Zira çok satanlar listesi de bunu gösteriyor. Söz konusu yapım, çıkış yaptıktan sonra sadece 8 saat içerisinde 1 milyon kopya satmasıyla da gündeme gelmişti.

Palworld nasıl bir oyun?

Temelde hayatta kalma türünde bir oyun olan Palworld, Pokemon’dan ilham alıyor. Buna göre “Pal” adı verilen Pokemon yaratıkları eğitmeniz gerekiyor. Bunları yapı inşa etmek, çiftçilik yapmak, ateş yapmak gibi görevlere ek olarak silahlandırarak diğer oyunculara karşı kullanabiliyorsunuz.

Oyunun sistem gereksinimleri şu şekilde sıralandı;

GereksinimMinimumÖnerilen
İşletim SistemiWindows 10 ve üstü (64-Bit)Windows 10 ve üstü (64-Bit)
İşlemciIntel i5-3570K 3.4 GHzIntel i9-9900K 3.6 GHz
RAM16 GB32 GB
Ekran KartıNVIDIA GeForce GTX 1050 (2GB)NVIDIA GeForce RTX 2070
DirectXSürüm 11Sürüm 11
Depolama40 GB kullanılabilir alan40 GB kullanılabilir alan

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Palworld oyununu nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: https://shiftdelete.net/palworld-es-zamanli-oyuncu-sayisi-rekor

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık