Yeni TB2’ler Artık Kara Kuvvetleri Envanterinde! İşte Detaylar

Yeni TB2’ler Artık Kara Kuvvetleri Envanterinde! İşte Detaylar

Bayraktar TB2 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelen haberlere göre dün itibari ile Yeni TB2’ler artık Kara Kuvvetleri envanterinde yerlerini aldı. Ayrıca sayıları 6 adet daha arttı. İşte konuyla ilgili diğer detaylar;

Yeni TB2’ler Artık Kara Kuvvetleri Envanterinde!

Yeni TB2’ler Artık Kara Kuvvetleri Envanterinde

Dün Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşıma göre Baykar, 6 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı daha teslim etti. Peki bu gelişme sonrasında Kara Kuvvetleri envanterindeki Bayraktar TB2 sayısı kaça çıktı? Ayrıca toplamda kaç tane üretildi?

Yapılan son teslimatlar ile birlikte Kara Kuvvetleri envanterindeki Bayraktar TB2 sayısı 200’ün üzerine çıktı. Tüm TSK envanterini ve ihraç edilenler (son paylaşılan veriye göre 96 adet) eklenildiğinde toplam sayı yaklaşık olarak 400’ün üzerinde. Ayrıca Bayraktar TB2’nin ihraç edilen ülke sayısının Haziran 2022 itibari ile 22’ye çıktığı bilgisi açıklandı. Ek olarak Bayraktar Akıncı’nın da 4 ülkeye ihracı için bir anlaşma imzalandığı bilgisi gelmekte. Bu bilgiler doğrultusunda Akıncı ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren başlayacağı söylenmekte.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda şu cümleler kullanıldı:

“Kara Kuvvetlerimizin havadan istihbarat, gözetleme ve keşif ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla tedarik faaliyetleri yürütülen 6 adet Bayraktar TB2’nin muayene ve kabul işlemleri tamamlandı. Söz konusu SİHA’ların Temmuz ayının ilk haftasında envantere alınması planlanmaktadır.”

Peki siz bu konu ilgili haberimiz hakkında düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık