WhatsApp’ın Kaldırılan O Özelliği Geri Geldi!

WhatsApp’ın Kaldırılan O Özelliği Geri Geldi!

En çok kullanılan dijital mesajlaşma platformu WhatsApp’ın kaldırılan o özelliği geri geldi. Söz konusu özelik sayesinde artık fotoğraflar daha kolay gönderilebilecek.

WhatsApp’ın Kaldırılan O Özelliği Geri Geldi!

Son olarak WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu güncelleme ile kamera arayüzünü değiştirmişti. Kullanıcılar eskiden birine fotoğraf veya video göndermek istediklerinde, yatay medya çubuğundan hızlıca seçim yapabiliyorlardı Ancak platform bu özelliği kaldırmıştı ve onun yerine sol alt köşeye galerideki son fotoğrafı gönderme seçeneği koymuştu.

Yatay medya çubuğu sayesinde telefondaki tüm görüntüleri WhatsApp’ın kamerasından ayrılmadan görebilmekteydi. Ancak söz konusu yeni güncelleme ile bu durum bozulmuştu. Fakat bu duruma kullanıcılardan gelen büyük tepki üzerine WhatsApp geri adım attı.

WABetaInfo’nun yapmış olduğu paylaşıma göre, WhatsApp’ın iOS uygulaması için yayınlanan 22.5.0.70 beta güncellemesiyle kamera arayüzüne medya çubuğu geri geldi. Geri gelen özellik sayesinde artık kullanıcılar önceden olduğu gibi, birine fotoğraf/video göndermek istediklerinde galerideki son medyaları kolayca seçebilecekler. Ayrıca aynı durum durum paylaşımı için de geçerli.

iPhone’larında WhatsApp beta kullanan kullanıcılar, App Store’dan son güncellemeyi yükleyerek yeni arayüzü kullanbilirler. Ancak Beta’da olmayan kullanıcıların özelliğin onlara ulaşmalarını beklemeleri gerekmekte. Bildiğiniz üzere platformun test ettiği özellikler çoğunlukla kısa süre içinde genel olarak kullanıma sunuluyor. Tahminlere göre medya çubuğunun gelmesi de çok uzun zaman sürmeyecektir.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca WhatsApp uygulamasını kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık