Uzayda Yaşam Bulunabilir Mi?

Uzayda Yaşam Bulunabilir Mi

Gök bilimciler arasında uzaylı yaşamı ile ilgili araştırma yapanlar mevcut. Ayrıca James Webb Uzay Teleskobu ile bulunan ötegezegenlerin varlığına dikkat çekmekte. Peki Uzayda Yaşam Bulunabilir Mi? James Webb’in yeni keşfettiği ötegezegenlerden birinde 25 yıl içerisinde uzaylı yaşamı bulunabileceği düşünülmekte.

Uzayda Yaşam Bulunabilir Mi? 25 Yıl İçerisinde Umut Var

ETH Zurich araştırmacısı Sascha Quanz, Güneş Sistemi dışındaki yaşama vurgu yaptı. Güneş Sistemimizin dışındaki yaşamın kanıtlarını yakalamaya çok yakın olduklarını ifade eden Quanz, bugüne kadar keşfedilen 5000’den fazla ötegezegenin önemli bir kanıt olduğunu düşünmekte.

İsviçreli astrofizikçi, özellikle James Webb’in başarısına dikkat çekmekte. “Başarı için hiçbir garanti yok. 25 yılda Güneş Sistemi dışında yaşam bulabiliriz. Yolda başka şeyler de öğreneceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca James Webb’in keşfettiği ötegezegeni de yakından araştırdıklarını söyledi.

Quanz, ötegezegenlerin detaylı araştırılması gerektiğini savunmakta. Ayrıca 25 yıllık tahminin gerçekçi olmadığını belirtti. Yine de, daha önce hiçbir araştırmacının net bir tarih vermediğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Sascha Quanz ayrıca Webb teleskobunun HIP 65426 görüntülerine değinmekte. HIP 65426’nın yıldızdan çok uzakta dönen gaz devi bir gezegen olduğunu söyledi. Pek çok uzay bilimci ve uzaya meraklı olan kişiler yaşanan bu gelişmeler sonrasında heyecanlandı.

Peki siz uzayda yaşam olduğunu düşünmekte misiniz? Ayrıca daha önce uzaylılar hakkında haberler okudunuz mu? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık