Twitter Kullanıcılarından Özür Diledi! İşte Detaylar

Twitter Kullanıcılarından Özür Diledi! İşte Detaylar

Popüler sosyal medya platformu Twitter geçtiğimiz günlerde gizlilik politikasında değişiklik yaptı. Bu değişiklik sonrasında birçok hesabı kötü niyetli raporlar nedeniyle yanlışlıkla askıya aldı. Twitter Kullanıcılarından Özür Diledi! İşte Detaylar

Twitter Kullanıcılarından Özür Diledi! İşte Detaylar

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter geçtiğimiz hafta gündemdeydi. Gündemde oluş sebebi ise yeni politikası idi. Bu yeni politika sayesinde kişilerin rızası olmadan paylaşılan video ve fotoğrafları kaldırmak mümkün olmakta. Ancak bu yeni çalışma şirketin yanlış kararlar vermesine sebep oldu. Şirket gizlilik ilkelerinde değişikliğe girdi ve artık fotoğraf ve video paylaşımında rıza esasına göre hareket edecek. Fakat bu yeni politikayı kötüye kullanan bazı kişiler, gazetecileri ve araştırmacıları ihbar etti.

Şirket Cuma günü yayınladığı yazı ile kullanıcılarından özür diledi. Ayrıca “koordineli ve kötü niyetli rapor” adı altında yapılan şikayetler sebebiyle bazı hesapları yanlışlıkla askıya aldığını açıkladı. Ek olarak söz konusu hatanın düzeltildiğini belirtmekte. Ayrıca yeni gizlilik politikasının sağlıklı bir şekilde çalışması için inceleme başlattıklarını eklemekte. Ancak kötü niyetli raporlama işlemi sonucunda bazı hesaplar askıya alındı. Ne yazık ki kendileri ve destekledikleri gruplar hakkında bilgi paylaşımı yapan hesapları şikayet eden ekip amacına ulaştı.

Konu hakkında Twitter temsilcisi ir açıklama yaptı. Ayrıca; “Kötü niyetli raporların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki uygulama ekiplerimiz bu konuda hata yaptı ve bazı hesapların askıya alınmasıyla sonuçlandı. Yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamak için inceleme başlattık. Taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemek için düzenlediğimiz politikamızı lütfen doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.” cümlelerini kullandı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Twitter platformunu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık