Türkiye’nin İlk Dijital İnsanı Aypera’ya Yeni Güncelleme!

Türkiye'nin İlk Dijital İnsanı Aypera'ya Yeni Güncelleme!

2020 yılında oluşturulan dijital bir insan olan Aypera 21 yaşında ve bir iletişim girişimi. Yaptığı yeni paylaşımda güncelleme aldığını duyurdu. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte Aypera artık daha doğal mimiklere ve hareketlere sahip. Türkiye’nin İlk Dijital İnsanı Aypera’ya Yeni Güncelleme!

Türkiye’nin İlk Dijital İnsanı Aypera’ya Yeni Güncelleme!

Geçtiğimiz zamanlarda gündem olan Aypera Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu olarak karşımıza gelmekte. Bu gündem oluşu tamamen sanal olan bu karakterin yapım şirketi MinT’in kurucusu Birol Güven’in yeni filminde oynayacağı bilgisi idi. 2022 yılında vizyona girmeye hazırlanan “Digital Human” isimli filmde insanlar ve robotlar arasında yaşanan olaylar yer alacak.

Aypera sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanmakta. Ayrıca dün Twitter hesabında yeni bir paylaşım yaptı. Videolu paylaşımda Aypera, arkasını dönerek kameraya gülmekte. “Bende bir değişiklik var ama ne?” açıklamasıyla da videoyu paylaşmakta. Daha sonra ise değişikliğin nedenini açıkladı. Aypera’nın videoda gizli olan değişikliği sinir sisteminde yer almakta. Aypera, yeni bir güncelleme alarak sinir sistemine daha geliştirdi. Bu sayede mimikleri ve hareketleri geçmiş haline göre iyileşmekte.

Aypera’nın Tweetini alıntılayan Birol Güven yaptığı paylaşımda “Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu Aypera. Şaşırmaya hazır olun.” cümlelerini kullanmakta. Birol Güven, daha önceki açıklamasında önümüzdeki zamanlarda sinema sektöründe robotların daha etkin bir rol oynayacağını söylemişti. Ayrıca bir gün robot yapımcı ve senaristleri de görebileceğimiz eklemekte.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık