Toyota Venza Satışları Patladı! Tahmin Edilmeyen Artış

Toyota Venza, tahmin edilenden kat kat daha fazla satıyor

Ülkemizde anlık olarak satışı bulunmayan fakat ABD ve Japonya gibi ülkelerde tutulan Harrier adlı SUV modelinin yerine alması için kısa süre önce Toyota Venza adlı yeni bir model getirildi. Japonya’da dördüncü, ABD’de ise ikinci jenerasyonunu yaşayan otomobil, sipariş miktarları konusunda ise Toyota’yı şaşırtı.

Toyota‘nın başlangıçta Venza modelinden Japonya’da 3.000 adet civarında bir sipariş beklediğini Asahi.com’dan gelen bilgilere doğrultusunda öğreniyoruz. Zira corona virüs salgını hâlâ devam ettiğinden ve insanlar ekonomi konusunda temkinli olduklarından dolayı bu tahmin gayet makul görünüyor.

Fakat Toyota, bu araç için başlangıçta yani satışa çıktığı ilk ayda 3.000 adet değil de 45.000 adet sipariş almış. Alınan bu ilginç sipariş sonucunda Toyota’nın beklediğinden 15 kat daha fazla sattığını görebiliyoruz. Bu katsayı, hiç de görmezden gelebilecek bir durum değil.

Siparişlerin 15 kat gibi büyük bir orana sahip olması Toyota’yı son derece mutlu ederken bir o kadarda şoka uğratmış durumda.

Toyota Venza, yaz aylarından itibaren ABD’de satılacak. Aracın zamanla diğer bazı ülkelerde satışa çıkması da söz konusu olabilir. Fakat ülkemizde RAV4’ün bile düşük satış miktarlarında seyrettiğini gördüğümüz için, Venza’nın bizim ülkemize gelme durumunun söz konusu olmadığını söyleyebiliriz.

Toyota’nın yeni Venza modelinin bu denli ve beklenmedik bir şekilde patlama yapmasını siz neye yoruyorsunuz? Konu hakkında düşüncelerinizi bizimle alt kısımdan yorum yaparak paylaşa bilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık