TOGG’un Yerli Otomobil Tescil Çalışmaları Devam Ediyor!

thumbnail

Türkiye’nin ilk yerli otomobili unvanına sahip ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesi için yürütülen yurt içi tescil işlemlerinin yanı sıra yurt dışında da tescil işlemlerine devam ediliyor. Araç tasarımının taklit edilmesinin önüne geçmek için dünya çapında tesciller alınması gerektiği belirtiliyor.


Geçtiğimiz yılın sonunda dikkat çekici bir lansman dahilinde tanıtılan ve TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobilin prototipi, hem ülkemizde hem de dünyada büyük ses getirdi. Türkiyenin yıllardır kurmakta olduğu hayali gerçekleştirmekte olan projenin üzerine yapılan uluslararası çalışmalar, seri üretime doğru giderken hızla devam ediyor.

2022 yılında ilk araçların seri üretimden çıkması planlanırken, elektrikli aracın patent çalışmaları sürüyor. TOGG; Rusya, ABD, Hindistan, Çin, Japonya, Güney Kore ve bazı ülkelerde dahil bir çok bölgede tescil çalışmaları devam ediyor.


Dünyanın dört bir yanında yürütülen tescil çalışmalarının yanı sıra yurtiçinde de aynı çalışmalarda bulunuluyor. Araç içerisindeki bazı sistem ve mekanik bağlantıların patenti için de Türk Patent ve Marka Kurumuna mülkiyet başvurusu yapılıyor. Başvuru sonrası incelemelerden sonra patent alımının onaylanması bekleniyor.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık