Ticaret Bakanlığı’ndan Alışverişte Yeni Düzenleme!

Ticaret Bakanlığı'ndan Alışverişte Yeni Düzenleme!

1 Mart tarihinde Ticaret Bakanlığı’ndan alışverişte yeni düzenleme geliyor. Söz konusu düzenleme ile birlikte yapılacak bir malın indirim oranının son fiyat üzerinden değil, son 30 gün içindeki en düşük fiyatından hesaplanacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan Alışverişte Yeni Düzenleme!

Resmi Gazete’nin dünkü yayınladığı sayısı, tüm tüketicileri ilgilendiren bir düzenlemeyi içermekte. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan söz konusu düzenleme, tartışmalara konu olan indirimler için bir kriter getiriyor. Düzenlemede indirim uygulanması planlanan bir ürünün eski fiyatı, indirimden önceki fiyatı olmayacak. Son 30 gündeki en düşük fiyatı baz alınacak

Ayrıca Resmi Gazete’de yer alan düzenleme, 1 Mart itibariyle yürürlüğe girecek. Bu sayede indirimlerin, şubat ayındaki fiyatlar üzerinden belirlenme durumu mevcut. Ticaret Bakanlığı, yapmış olduğu bu düzenleme ile “önce bindirim sonra indirim” mantığıyla bir mücadele içinde. İlerleyen günlerde yeni düzenlemenin nasıl denetlenebileceğini ve ne kadar etkili olacağını göreceğiz.

İşte Resmi Gazete’de Yayınlanan Düzenleme:

İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı etiketlerinde gösterilir. İndirimli satıştaki mal ve hizmetin indirimden önceki satış fiyatının indirimli tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan düşük fiyat esas alınır. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya aittir.”

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca yeni düzenlemeyi desteklemekte misiniz? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık