Telegram Premium Geliyor! İşte Detaylar

Telegram Premium Geliyor! İşte Detaylar

WhatsApp platformunun en büyük rakibi olan Telegram bu sefer kullanıcılarını şaşırtacak bir haberle karşımızda. Popüler platformdan geçtiğimiz günlerde ücretli üyelik seçeneği geleceği hakkında bazı iddialar gelmişti. Şimdi ise konuyla ilgili olarak yeni bilgiler paylaşıldı. Gelen haberlere göre Telegram premium geliyor! İşte haberle iglili detaylar;

Telegram Premium Geliyor! İşte Detaylar

Telegram Premium

Bildiğiniz üzere birçok mesajlaşma platformu ücretsiz. Ancak bu ücretsiz uygulamalar sundukları hizmet karşılığında talep etmedikleri ücret karşılığında kullanıcılarının verilerini hedefli reklamcılık için kullanılır. Hatta son olarak oldukça ses getiren WhatsApp‘ın yeni gizlilik politikası konusuna birebir şahit olmuştuk. Platformun gizlilik politikası kullanıcılarının verilerini daha gelişmiş reklam planlarında kullanmaya yönelikti. Gelen itirazlar sonucunda ilgili politika kullanılmasa da uygulama ücretli kalmaya ve verileri kullanmaya devam etti. 

Fakat mesajlaşma uygulamaları olarak Telegram ve Signal gibi, verilerin gizliliği konusunda kullanıcılarını rahatlatan uygulamalar mevcut. Ancak bu uygulamalar verileri kullanamadığı veya sınırlı şekilde kullanabildiği için gelir elde edemiyor. Bu sayede de uygulamayı geliştiren şirketler ya da ekipler maddi kaynak yaratamıyorlar. Bu platformlardan biri olan Telegram ise bu sorunu ücretli abonelik seçeneği ile çözmeye hazırlanıyor.

35 binden fazla üyeye sahip Telegram Beta adındaki Telegram kanalında paylaşılan bilgiler, uygulamanın iOS için yayınlanan  v8.7.2 beta sürümünde ortaya çıktı. Premium sürümde yer alacağı belirtilen ilk özellik bazı özel tepkiler ve stickerlar olarak görülmekte.

Platformun ücretli sürümü, hali hazırda olan ücretsiz sürümüne ek olarak kullanıcılara sunulan ikinci bir seçenek olacak. Premium sürüme erişecek kullanıcıların daha fazla gizliliğe sahip olmak gibi kritik avantajlara kavuşup kavuşmayacağı şimdilik belli değil. Fakat Telegram Premium kullanıcılarının sohbetlerde, kanallarda daha fazla uygulamanın premium sürümünü kullandıklarını belli edecek avantajlara sahip olacağı tahmin edilmekte.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca bu ücretli sürümü kullanmayı düşünmekte misiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık