Sony Xperia Compact İçin Tekrar Çalışmalara Başladı

Sony Xperia Compact

Sony, akıllı telefon piyasasında önceden adından sıkça söz ettirirken, şimdi ise adının neredeyse kimse tarafından kullanılmadığı bir markaya dönüşmüş surumda. Söz konusu bu durum yalnızca telefonlar için geçerli, zira başta fotoğraf makineleri ve PlayStation 5 olmak üzere başarılı onlarca ürünü bulunuyor. Fakat akıllı telefon pazarında başarıyı yakalayamayan ve ülkemizde telefon satışını durduran şirket Sony Xperia Compact için çalışmalara başladı.

Sony Xperia Compact serisi geri dönüyor olabilir! 

Telefon sızıntıları ile ilgili çıkan haberler topluluğuna Sony’de dahil oldu. Şirketin 2021 yılının ilk yarısında 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Xperia Compact modeli / serisi ile yeniden kullanıcıları ile bulışması beklentiler arasında. Daha önce Compact serisi telefonları ile amiral gemisi performansını küçük ekrana taşıyan Sony konu ile ilgili beğeni toplasa da istenilen ilgi maalesef karşılanmadı.

Aslında bakıldığı zaman son dönemlerde büyük ekranlara ilgi bir hayli arttı. Günümüzde iPhone 12 serisinde 6.7 inç seviyelerine çıkılması bunun en büyük kanıtı.

Konu ile alakalı şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı fakat telefonun Xperia 1 serisi altında kullanıcılarla buluşma ihtimali yüksek. Küçük ekrana sahip olması beklenen Xperia modelinin, Qualcomm Snapdragon 775 işlemcisinden güç alacağı konuşuluyor.

Söz konusu sızıntılar ve bilgiler ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yeni cihaz hakkında yorum yaparak fikirlerinizi bizimle paylaşabilir ve emojilerle tepkinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık