Kriptoya Yeni Bir Ülke Geçiyor! Peki Hangi Ülke?

Kriptoya Yeni Bir Ülke Geçiyor! Peki Hangi Ülke

Her geçen gün kripto para birimlerinin kullanım alanı daha fazla genişlemekte. Geçtiğimiz günlerde yazımıza da konu olan El Salvador’dan sonra bir ülke daha kriptoya geçmek için çalışmalara başladı. Kriptoya Yeni Bir Ülke Geçiyor! Peki Hangi Ülke?

Kriptoya Yeni Bir Ülke Geçiyor! Peki Hangi Ülke?

Özellikle bu son zamanlarda kripto para piyasaları hareketli günler geçirmekte. Ülkeler ve çeşitli devlet otoritelerinden gelen tepkiler bu hareketin nedenleri. Geçtiğimiz zamanda El Salvador Başkanı Nayyib BukaleBitcoin’i resmi para birimi yapma kararı almıştı. Söz konusu olan bu karardan sonra diğer ülkelerden de yeni haberler gelmeye başladı.

BTC‘yi resmi para birimi olarak kabul eden Güney Amerika ülkesi, başka ülkelere de bu davranışıyla öncü oldu. Gelen haberlere göre Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu’un arkasından Vietnam kripto paraları araştırmak için talimat verdi. 4 Temmuz tarihinde Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, önemli bir karar aldı. 62 yaşındaki ülke lideri, Vietnam Merkez Bankası’na talimat verdi ve yerli kripto para projesinin başlatılması için 2 yıl süre tanıdı. Ayrıca Başkan Chinh, dijital paranın kaçınılmaz olduğu fikrini benimsemekte. Bu sayede Vietnam, çeşitli teknolojik gelişmeler üzerinde çalışmalar yapmakta. Ayrıca yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi konular üzerinde de araştırmalar yapmakta.

Ancak Vietnam, 017 yılında Bitcoin ile yapılan işlemleri yasaklama kararı almıştı. Söz konusu olan bu karar günümüzde de geçerliliğini sürdürmekte. Fakat Maliye Bakanlığı, Mayıs ayında kripto para birimi düzenlemelerini incelemekle görevli bir araştırma grubu kurdu. Kurulan bu ekibin nasıl bir sonuca varacağı şimdilik bilinmemekte. Ancak tahminlere göre Bitcoin ve benzeri para birimleri yerine, yerli para birimi geliştirileceği bilinmekte.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık