İlk kot pantolon 1873’te, California’daki Altına Hücum devrinin hemen ardından üretilmişti. O zamandan bu yana kot pantolonlar hepimizin kıyafet dolabında yer alıyor. Dikkat ettiyseniz kot pantolonların cebinin içinde küçük bir cep daha mevcut. Peki hiç merak ettiniz mi bu cepler nereden geldiler? Ayrıca kot pantolonlardaki küçük cepler neden üretildi? İşte sorunuzun cevabı yazımızda;
Kot Pantolonlardaki Küçük Cepler Neden Üretildi?
Dünya üzerindeki en popüler kıyafet nedir diye sorulduğunda cinsiyet farketmeksizin birçok kişi kot pantolon cevabını verir. Neredeyse hemen hemen herkesin gardırobunda en az 1 tane kot pantolon vardır. Bu pantolonlar kaliteli ve sağlam olmalarına ek olarak konforu ve şıklığı beraberinde getiriyor. Hemen her duruma uyan bu kurtarıcılar, hayatımızın birçok alanında bize eşlik ediyor.
Kot pantolonlarda yer alan küçük cepler gerçekten de pek kullanışlı değiller. Bunun nedeni aslında bu ceplerin günümüz şartları için yapılmamış olması. 1800’lü yıllara baktığımızda ise gerçekten işlevsel bir amaç için üretildiklerini görmekteyiz. Bu küçük cepler, ilk olarak 20 Mayıs 1873’te alınan bir patentte ortaya çıktı. Levi Strauss & Co., şimdiki adıyla Levi’s tarafından alınan patentle hayatımıza giren küçük cepler aslında o dönemde kullanılan cep saatleri için üretilmekteydi.
Bir zinciri bulunan bu saatlerin zinciri pantolona bağlanıyor, kendisi de bu cebe konulmaktaydı. Patentin alınmasının sonrasında ilk olarak bu cepler 1890 yılında Levis 501 kot pantolon modeli olan “Lot 501” ile seri üretime geçtiler. Hatta çıktığı ilk zamandan beri o kadar popüler oldu ki, aradan geçen yıllara rağmen hala pantolonlarımızda bulunuyorlar.
Ayrıca dikkat ettiyseniz bu küçük cepleri çoğunlukla takım elbiselerde göremeyiz. Bu durumun nedeni ise takım elbiselerin ceket kısmında zaten cep saatini koymak için bir yerin olması. Bu yer sayesinde pantolonda ayrıca cebin bulunması gereksiz görülmekteydi.
Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca daha önce bu bilgiyi duymuş muydunuz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.