İşte Bitcoin için Yayınlanan İlk Resmi Reklam Filmi!

İşte Bitcoin için Yayınlanan İlk Resmi Reklam Filmi!

El Salvador ülkesi yeni bir haberle geldi. Ülke, Bitcoin için bir reklam filmi hazırlayarak kripto para kullanımı ile ilgili bilgiler verdi. İşte Bitcoin için Yayınlanan İlk Resmi Reklam Filmi!

İşte Bitcoin için Yayınlanan İlk Resmi Reklam Filmi!

Orta Amerika’da yer alan ve yaklaşık 6,9 milyonluk nüfusa sahip olan ülke El Salvador geçtiğimiz Haziran ayında bir karar almıştı. Aldığı söz konusu karara göre ülke Bitcoin’i resmi para birimi yapmıştı. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Rolando Castro, maaş ödemesinin Bitcoin ile yapılabilmesine dair araştırmaların olduğunu belirtti. Ek olarak hükümet Chivo isimli kripto para cüzdanı geliştirmekte. Bu sayede hükümet vatandaşları teşvik etmek adına ücretsiz dağıtım yapmayı düşünmekte.

El Salvador hükümeti tarihte bir ilki daha gerçekleştirerek Bitcoin için resmi reklam yayınladı. Söz konusu videoda kripto paranın ülke içerisindeki kullanım alanlarına dair detaylar yer aldı. Ayrıca vatandaşların Chivo sayesinde ekstra bir cüzdana ihtiyaç duymayacakları belirtildi.

Ayrıca El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele’nin Twitter’dan yayınladığı reklamda, 7 Eylül’den itibaren Bitcoin ile Amerikan dolarının (USD) yasal para birimi olacağı belirtilmekte. Bu bilgilere göre ise Bitcoin’in zorunlu olmayacağı ve tercihe bırakılacağı anlaşılmakta. Vatandaşlar istedikleri para birimlerini kullanmakta özgürler. Fakat yalnızca nakit işlemler Amerikan doları cinsinden yapılacak.

Resmi devlet cüzdanı uygulaması Chivo, hem Bitcoin hem de ABD dolarını depolamak amacıyla kullanılabilmekte. Ayrıca vatandaşlardan komisyon kesimi yapılmayacak. Ek olarak ise El Salvador, Chivo’yu kullananlara 30 USD hediye edecek; fakat isteyenler farklı bir kripto para cüzdanıyla işlem yapabilecekler. Reklam filminde yer alan bir diğer konu da, makbuz derdinin artık ortadan kalkması oldu. Geliştirilen cüzdan uygulaması ile birlikte vatandaşlar kağıtlarla uğraşmalarına gerek kalmadan ödeme yapabilecekler. Ayrıca bu durum satıcılar için de geçerli olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık