Instagram ve TikTok Yeme Bozukluğunu Kötü Etkilemekte

Instagram ve TikTok Yeme Bozukluğunu Kötü Etkilemekte

Dünyanın genelinde kullanılan ve popüleritesini her geçen gün arttıran Instagram ve TikTok hakkında araştırma yapıldı. Pek çok insan boş vakitlerini değerlendirme adına bu tür sosyal medya uygulamalarını kullanmakta. Ancak şunu sormalıyız, bu platformlar insan sağlığını nasıl etkiliyor? Instagram ve TikTok Yeme Bozukluğunu kötü etkiliyor mu?

Geçmişte buna benzer fazlasıyla araştırma mevcut ve sonuçları hep olumsuz oldu. Günümüzde pandeminin de etkisi ile insanlar, sosyal medya uygulamalarında çok daha fazla vakti geçirir oldu. Ek olarak bu durum sağlık problemlerini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmalara göre TikTok ve Instagram’ın yeme bozukluğu olan kişileri olumsuz etkilediği hakkında bazı sonuçlara varıldı.

Instagram ve TikTok Yeme Bozukluğunu Kötü Etkilemekte

Yeme bozukluğu yaşayanların sosyal medya sebebiyle düzensiz yeme ve kilo verme sorunları yaşadığını gözlemlenmekte. Bu doğrultuda, hastane personellerinin hastanın sosyal medyayla iletişimini kesmesi gerekebileceğini düşünmekte.

Pek çok sosyal medya platformu içeriğinin insanları kötü etkilemesi ve sağlık sorunlarına yol açması sebebiyle yıllardır birçok olumsuz eleştiriye maruz kalmakta. Bu yılın başında başlatılan araştırma, Instagram ve Facebook adına açılan dava, ayrıca Birleşik Krallık’ta getirilen sosyal medya kısıtlamaları olayın ciddiyetini biraz olsun göstermekte.

Sosyal medya uygulamalarının insanlar üzerindeki olumlu veya olumsuz konudaki etkileri hakkında siz ne düşünmektesiniz? Yeme bozukluğuna sahip insanları kötü etkilemesi mümkün mü? Ayrıca alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık