Instagram Reels ile Facebook Birleşti! Rekabet Artıyor

Instagram Reels ile Facebook Birleşti

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz aylarda Instagram Reels özelliğini sundu. Bu özellik TikTok’a rakip olarak sunulmuş bir özellik olarak gözükmekte. Bunun yanında şirket şimdi ise bu özelliği geliştirmek için harekete geçti. Instagram Reels’i Facebook uygulamasına da getirdi. Instagram Reels ile Facebook Birleşti! Anlık olarak bu yenilik Hindistan’da kullanılmakta. Ancak diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda şimdilik bir bilgi mevcut değil.

Instagram Reels ile Facebook birleşti! Kritik hamle

Instagram kullanıcılarına bildirim gönderilerek yeni özelliğin duyurusu yapıldı. Yeni gelen bu özelliği kullanmak isteyip istemediklerini sordu. Aktif etmeyi kabul eden kullanıcıların paylaştığı Reels videoları artık Facebook Haber Kaynağı’nda ve Facebook Watch bölümünde gözükecek. Video içerisinde kullanıcıların Instagram isimleride bulunacak. Ayrıca Facebook, kullanıcılara kendi ilgi alanlarına göre Reels önerileri yapacak.

Bu özellik ilk olarak Hindistan’da sınırlı sayıdaki kullanıcılarda mevcut. Yeni özelliği denemeye başlayan kişiler Instagram Reels videolarını Facebook’ta paylaşmakta. Bunun yanında direkt olarak Facebook üzerinden de Reels oluşturma imkanları var.

Söz konusu özellik denemeye sunulduğunda dediğimiz gibi sınırlı sayıda kullanıcı için. Bu yüzden Facebook üzerinden bu kullanıcıları takip edip Reels video özelliğini gözlemleyebilirsiniz: Pooja Dhingra, Ashish Chanchlani, Masterchef Pankaj Bhadouria, Awez Darbar, Bong Guy, Suresh Raina.

Söz konusu Facebook’un bu yeni özelliği ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık