Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Yaz mevsiminin gelmesi ile birçok insanın güneş kremi kullanma zamanı açıldı. Birçoğumuzun olmazsa olmazı olan güneş kremi çantamızdan eksik etmemiz gereken ürünlerden biridir. Genellikle yaz aylarında kullanılan bu krem, aslında tüm yıl boyunca uygulanmalıdır. UV ışınları ciltte kalıcı hasara, lekelere, renk değişikliklerine, kırışıklıklara ve cilt kanserine neden olabilmektedir. Cildin hassas yapısını zararlı UV ışınlarından korumak için, mutlaka güneş koruyucular kullanılmalıdır. Peki bu çok önemli olan güneş kremi nasıl kullanılır?

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Yaz aylarının vazgeçilmezi güneş kremi nasıl uygulanır?

Güneş ışınları, sağlığa sağladığı birçok yarara ek olarak, zararlı ultraviyole ışınlarla cilt kanseri dahil olmak üzere birçok sağlık problemine neden olabilmektedir. Kullanılan güneş kremleri ise ultraviyole radyasyonun bir kısmını emerek veya yansıtarak güneş yanığını önler. Ayrıca cilt kanserinin önüne geçer. Nihayet güneş kreminin faydaları son zamanlarda daha çok anlaşılmıştır. Birçok insan tarafından kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Güneş ışınlarının sağlık için sağladığı olumlu etkilerden yararlanabilmek için günün belli saatlerinde güneş kremi sürmeden güneşlenmek gerekmektedir. Ancak geri kalan bütün zamanda güneş ışınlarının zararlı etkileri yoğunluktadır. Bu yüzden de güneş kremi kullanmayı aksatmamak gerekmektedir.

Güneş kremi uygulama yöntemleri

Güneş Kremi Nasıl Uygulamalıdır?

  • Güneş kremi, güneşe çıkmadan yaklaşık olarak 20-25 dakika önce uygulanmalıdır.
  • Yüz ve boyun bölgesine 1 çay kaşığı olacak şekilde sürülmelidir. Sonrasında ise cildin kremi emmesi beklenmelidir.
  • Göğüs, sırt, kollar ve bacaklara ise her biri 1 tatlı kaşığı olacak şekilde sürülmelidir.
  • Doğru miktarda uygulamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Eğer gereken miktardan az sürülürse, faydalarından yeterli miktarda yararlanamazsınız.
  • Kullanılan güneş kreminin kimyasal içeriği var ise ilk olarak güneş kremi, sonrasında ise nemlendirici sürülmelidir.
  • Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilmektedir. Özellikle sürekli olarak açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmelidir. Ayrıca aynı bölgelere tekrar olarak sürmek unutulmamalıdır.
  • Özellikle güneşin en dik açıda olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında çok fazla dışarıya çıkmamaya ve direkt olarak güneşe maruz kalmamaya dikkat etmelisiniz.

Peki siz bu güneş kremi ile ilgili yazımız hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca yukarda yer alan maddeleri daha önce hiç uygulamış mıydınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık