Google Gizli Mod Suçlaması! Dava Açılıyor

Google gizli mod suçlaması

Google’ın, kısa süre sonra bir dava ile karşılaşacağı düşünülmekte. Hepimizin bildiği üzere Google’da ”Gizli Mod” sekmesi mevcut. Şirket, bu modun içeriğini tam olarak açıklamadığı için dava açılması beklenmekte. Bunun yanında gelen bilgilere göre Yargıç Lucy Koh, Google’ın toplu davayı reddetme talebini onaylamadı. Google Gizli Mod Suçlaması!

Koh, Google’ın, Incognito‘nun gizlilik modu etkinken hala veri topladığını kullanıcılara “bildirmediğini” belirledi ve davacılara davalarında ilerlemeleri için yeterli zemini sağladı.

Google gizli mod suçlaması

Google’ın kullanıcıları yanıltarak onların bilgilerinin, alışkanlıklarının gizli olduğu söylendiği halede izlendiğini davanın katılımcıları belirtti. Ayrıca bu konuda daha fazla açıklamalarda mevcut.

Arama devi, kullanıcıların gizlilik politikasını kabul ettiğini ve bu nedenle Google’ın veri topladığını bildiğini iddia etmişti. Raporda, Gizli modun “görünmez” anlamına gelmediği ve sitelerin hala etkinliği görebileceği konusunda uyardığı bildirildi.

Söz konusu davanın başarılı olup olmayacağı tamamen bilinmezliğini korumakta. Bunun yanında Gizli mod, potansiyel olarak tanımlayıcı trafiği engellememek için siteleri yerel arama geçmişinizden ve çerezlerden uzak tutmak için hizmet sunmakta.

Tabi ki bu platformu kullanan genel kitlenin söz konusu durumdan haberi olmadığı düşünülmekte. Açılan dava Google’ı toplanan veriler konusunda daha net olmaya itebilir. Şikayet, hizmet açısından önemli bilgileri gömen şirketlerin eleştirisi olarak da hizmet ediyor.

Söz konusu yaşanan durum ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca normal hayatınızda Gizli Mod’u çok kullanır mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık