Gün geçmiyor ki yeni bir sosyal medya platformu aramıza katılmasın. Şimdi de özellikleri ile dikkatleri fazlasıyla üzerine çeken yeni bir uygulama geldi. Çok Farklı Bir Sosyal Medya Uygulaması Karşımızda!
Çok Farklı Bir Sosyal Medya Uygulaması Karşımızda!
Hayatımıza internet girdiğinden beri artık neredeyse tüm zamanımız internette geçiyor. Özellikle de akıllı telefonların çıkması ile birlikte sosyal medya platformları hayatımıza girdi. Bildiğiniz üzere bu platformlar kullanıcılarının günün her saatinde neyi, nerede, nasıl, kimle yaptığını paylaşarak sürekli etkileşimde kalmasını ister. Bu sayede de şirketler ve kullanıcılar yeterli popülariteye sahip olurlar.
Fakat platformlarda yer alan kullanıcıların çoğu sahte bir hayatı göstermektedirler. Çoğunlukla gerçek kimliklerini ve kişiliklerini değil; kendilerini olmak istedikleri şekilde gösterirler. Popüler olma çabasında olan kullanıcılar da görünür olmak için her şeyi anlık ve hızlıca paylaşırlar. Ancak şimdi yeni bir platform aramızda. Söz konusu olan platform Illinois Üniversitesi’nde Profesör Ben Grosser tarafından tasarlandı. Minus adı verilen platform kullanıcılarının tüm bu kaygılardan uzak olduğunda ve sınırlı paylaşım hakkıyla nasıl bir profil oluşturcaklarına odaklanmakta.
Illinois Üniversitesi’nde bir sanatçı ve profesör olan Ben Grosser, on yıldır sosyal ağlarda daha kaliteli bir iletişimin nasıl olabileceğini araştırmakta. Araştırmalarının sonunda da alışık olmadığımız bir uygulama tasarladı. Minus adı verilen sosyal medya platformu, diğer sosyal medya uygulamalarının tersine kullanıcılarına sınırlı bir etkileşim sunmakta. Minus, merkezinde beğeniler olmasaydı sosyal medyanın nasıl işleyebileceğini dair ilginç bir yöntem olarak tasarlandı. Uygulamada beğeni, takipçi sayısı ya da sürekli gönderi paylaşmak önemli değil. Kullanıcılar yalnızca yorum ile etkileşim sağlyabilmekte ve tüm yaşamları boyunca sadece 100 gönderi paylaşabilmekteler.
Profesör Grosser Minus kullanıcıların her gönderisi için daha fazla düşünmesini istemekte. Kendilerini ve hayatlarını temsil edecek maksimum 100 gönderi paylaşmak mümkün. Burada beğenilmek ya da öne çıkmak için değil, yaşamın temsili için bir alan oluşturmakta. Ayrıca uygulama içinde maddi bir kazanç hedeflenmiyor. Bu sayede de ticari bir iş olarak bakılmaması gerekmekte.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.