Binance TL’yi Kaldırdı! Tepki Çeken Karar

Binance TL Kaldırdı! Tepki Çeken Karar

Son zamanlarda kripto para popülerliğini korumaya devam ediyor. Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, Türkiye’deki yatırımcılarını şoke uğratan bir karar aldı. Söz konusu uygulama üzerinde TL transferi işlemini kaldıracağını açıkladı. Kullanıcılarına da 29 Nisan saat 14:00‘e kadar süre verdi. Binance TL’yi Kaldırdı! Tepki Çeken Karar

Binance TL’yi Kaldırdı! Tepki Çeken Karar

Binance, Ininal ve Papara aracılığıyla Binance.com üzerinden TL yatırma ve çekme işlemlerini durduracağının bilgisini verdi. Fakat söz konusu durum bunun TRY işlem çiftlerini etkilemeyecek. Buna ek olarak şirket sözcüleri, verilen tarih itibariyle kullanıcıların hesaplarındaki Türk Lirası bakiyelerini; BUSDUSDTBTC ve diğer kripto paralara çevirebilecekler. Ve çekme işlemlerine devam edebilecekler.

Binance’nin Türk Lirası işlemlerini durdurma konusunda yaptığı resmi açıklama şu şekilde:

“16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” uyarınca 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren, ödeme ve elektronik para kuruluşları kripto para platformları için yatırma ve çekme işlemlerine aracı olamayacaktır.

Bu nedenle, Binance.com üzerinde Ininal ve Papara firmaları aracılığıyla, TRY yatırma ve çekme işlemlerinin 29 Nisan 2021 14:00 saatinden itibaren yapılamayacağını bildirmek isteriz. Ancak, bu durum TRY işlem çiftlerini etkilemeyecek. Ve söz konusu alım satım çiftleri işlem görmeye devam edecektir. Bu tarihten sonra TRY bakiyenizi BUSD, USDT, BTC ve diğer kripto paralara çevirebilirsiniz. Ayrıca ve çekme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.”

Peki Kullanıcıların Binance’de Kalan TL Bakiyelerine Ne Olacak?

Kullanıcılar, şirketin son açıklamasına göre bakiyelerini çekmek için Papara ya da Ininal yerine Binance TR üzerinden bir hesap açabilirler. Buraya aktarılan parayı IBAN adresinize gönderip sonrasında çekebilirler.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık