Binance Kara Para Aklamakla Suçlanıyor!

Binance Kara Para Aklamakla Suçlanıyor!

Popüler kripto para borsası Binance’ın başı dertte. Yapılan soruşturmaya göre şirket, düzenleyicilerin koyduğu kurallardan kaçmakta. Binance Kara Para Aklamakla Suçlanıyor!

Binance Kara Para Aklamakla Suçlanıyor!

Dünyanın en çok kullanılan kripto para borsalarından biri olan Binance, kötü zamanlar yaşıyor. Şirketin, kara para aklama olayı olabilmekte. Reuters’in ortaya çıkardığı bazı belgeler, platformun daha sıkı uyumluluk sözü vermesine rağmen kara para aklama kontrollerini zayıf tuttuğunu söylemekte.

Reuters bir araştırma raporu yayımladı. Söz konusu raporda, güvenlikle ilgili kamuoyuna verdiği sözlere rağmen, yetkililerle gerektiği gibi iş birliği yapılmamakta. Rapor, Binance’in birçok eski çalışanı, danışmanlar ve iş ortakları ile yapılan görüşmeleri içermekte. Ek olarak yüzlerce belgenin incelemesini de mevcut. Ayrıca rapora göre Binance, düzenleyicilerin ve ortakların faaliyetleriyle ilgili sorularını cevapsız bıraktı. Alman polisinin dolandırıcıların ve teröristlerin izini sürmeye yönelik taleplerini reddetti. Kara para aklama riskli ülkelerde müşteri toplayabilmek için kendi pazar danışmanlarının tavsiyelerini dinlememekte. Ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun, know your customer (KYC doğrulaması) gereksinimleri konusundaki endişelerini dile getiren üst düzey personeli görmezden geldiği belirtilmekte.

Özetle kripto borsası, küresel şekilde hizmet verecek bir merkez kurmaktan kaçınmakta. Singapur, Japonya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere faaliyetleri hakkında dünyanın bir çok yerindeki düzenleyicilerden uyarı aldı. Reuters’e göre yalnızca 2020 yılında, yedi ülkede kara para aklama riski uyarılarına maruz kalmakta.

Ayrıca bir Binance sözcüsü, Reuters’ta iddia edilen bilgilerin eski veya yanlış olduğunu söylemekte. Fakat ayrıntılı soruları yanıtlamayı geri çevirmekte. Şirket sözcüsü şu cümleleri kullanmakta; “Lider kripto para birimi ve blok zinciri ekosistemi olarak, güvenli bir endüstri haline getirecek teknolojilerin geleceğine hem liderlik ediyor hem de yatırım yapıyoruz.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca kripto para kullanmakta mısınız? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık