Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir? Evde Ayak Kokusu Nasıl Geçer?

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir? Evde Ayak Kokusu Nasıl Geçer?

Günlük hayatta en sık karşılaşabilen sorunlardan biri ayak kokusudur. Özellikle yaz aylarındaki sıcak hava ve kapalı ortamda uzun süre ayakkabıyla durmak, sorunun daha çok artırır. Kalitesiz ayakkabılar, ayakların uzun süre kapalı kalması, terlemesi, şeker hastalığı ve kullanılan bazı ilaçlar ayak kokusunun en yaygın nedenleridir. Peki ”ayak kokusuna ne iyi gelir?” Ancak yaşanılan ayak kokusu sorunu çözümsüz değildir. Ayak kokusunu önlemek için evde uygulanabilen yöntemler mevcuttur. ”Evde ayak kokusu nasıl geçer?” sorusunun yanıtını arıyorsanız sizi yazımızla baş başa bırakıyoruz; iyi okumalar.

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir? Evde Ayak Kokusu Nasıl Geçer?

Terle birlikte oluşan bakteriler, kötü ayak kokusunun ana nedenidir. Bakterilere ek olarak mantar enfeksiyonu ayakta ağır bir kokunun oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca kullanılan bazı ilaçlar, hormonal değişiklikler ve metabolik hastalıklar da vücudun daha fazla ter üretmesine yol açarak ayak kokusunu tetikler. Ek olarak genetik etkenler de ayak kokusunda etkilidir. Peki ayak kokusuna neler iyi gelmektedir?

Evde Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?

  • Karbonat

Büyük bir kabın içerisine su doldurun ve sonrasında üzerine karbonat ilave edin. Ayaklarınızı düzenli olarak her akşam hazırladığınız karbonatlı suda yaklaşık olarak 15 dakika bekletin ve güzelce kurulayın. Karbonat, ayak kokusunun giderilmesinin yanında mantar oluşma riskini de azaltmaktadır.

  • Sirkeli Su

Tıpkı bir önceki tarifte olduğu gibi sirkeyi de suyun içine ekleyin. Ayaklarınızı sirkeli suda bekletmek, kötü kokuların kısa zamanda geçmesini sağlar. Ek olarak ayakta oluşabilecek bakteri riskini de azaltır.

  • Limon Suyu

Ayakta oluşan bakterileri önleyen besinlerden biri limondur. Bu tarifi uygulamak için 1 su bardağı limon suyunu kabın içerisine dökün. Üzerine ayaklarınızı geçecek şekilde ılık su ekleyin. Sonrasında ayaklarınızı 20 dakika kadar bu suda bekletin. Son olarak ıslak olan ayaklarınızı havluyla kurulayın ve nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

  • Ada Çayı

Öncelikle 1 yemek kaşığı ada çayını demleyin. Sonrasında 2 litre suyun içerisine demlediğiniz ada çayını ve 1 kaşık naneyi ekleyin. Ayaklarınızı hazırladığınız bu suda yaklaşık 15-20 dakika bekletin ve ardından kurulayın. Ayrıca bu uygulamayı düzenli olarak haftada 4 defa yaparak ayak kokusu sorunundan kurtulabilirsiniz.

  • Pudra

Ayağın nemlenmesini ve kötü kokuların giderilmesinde pudra oldukça faydalıdır. Uygulamak için göz kararı pudrayı elinize dökün ve ardından ayağınızı ovalayın. Ayrıca isterseniz, ayakkabınızın içerisine de pudra dökebilirsiniz.

Peki siz bu ayak kokusu ile ilgili yazımız hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca yukarda yer alan maddeleri daha önce hiç uygulamış mıydınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık