Asgari Ücretin Belli Olacağı Zamanı Çalışma Bakanı Açıkladı!

Asgari Ücretin Belli Olacağı Zamanı Çalışma Bakanı Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında konuştu. Bakan, 2022 yılı asgari ücretinin ne zaman açıklanacağını söyledi. Asgari Ücretin Belli Olacağı Zamanı Çalışma Bakanı Açıkladı!

Asgari Ücretin Belli Olacağı Zamanı Çalışma Bakanı Açıkladı!

Yılın bitmesine az bir zaman kalmışken herkesin aklındaki soru ”2022 yılı asgari ücreti kaç olacak?”. Yaklaşık olarak 8 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret miktarı, aralık ayında yapılacak pazarlıklarla belli olacak. Her ne kadar şu anlık net bir rakam olmasa da bazı iddialar mevcut. Bu iddialar asgari ücrete yapılacak zam oranının bu yıl biraz daha yüksek olacağını düşündürmekte. Peki 2022 yılı asgari ücret tutarı ne zaman belli olacak?

Bildiğiniz üzere daha önceki yıllarda hükümetin ve komisyonun yer aldığı pazarlık görüşmeleri, genelde aralık ayının sonuna kadar devam etmekteydi. Fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklama sonucunda vatandaşın bu yıl günlerce beklemek zorunda kalmayacağı belli oldu. Ayrıca Bilgin şu sözleri söyledi: “Aralık ayının sonunu bekleme niyetinde değiliz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu defa erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü; taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde.” Bilgin’in açıklamasına göre pazarlıkların kısa sürede tamamlanacağını öğrendik.

Ek olarak Bakan Vedat Bilgin, bir süre önce gündeme gelen “Asgari ücretten vergi alınmasın.” tavsiyesi ile ilgili de konuştu. Böyle bir şeyin olabileceğinden bahseden Bilgin, işverenin sırtındaki yükün azaltılabilmesi için vergi indirimi yapılabileceğini belirtti. Fakat bu konu ile ilgili net bir değerlendirmede bulunulmadı.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık