Apple iOS 14.2 İlk Açık Betası Yayınladı! İşte Detaylar

Apple iOS 14.2 İlk Açık Betası Yayınladı

Apple güncellemelerine ara vermeden devam ederken, Apple iOS 14.2 ilk açık beta sürümü kısa süre önce yayınlandı. Yayınlanan güncelleme ile birlikte Büyüteç’e ‘Kişi Algılama’ özelliği ve başka birçok yeniliğide beraberinde getirmiş oldu.

Teknoloji devi Apple, yeni işletim sistemi iOS 14’ü kısa süre önce iPhone 6s ve üzeri telefonlar için yayına sunmuştu. Birçok özelliği beraberinde getiren ana sürüm güncellemesinin ardından iOS 14.2’nin ilk geliştirici betasını da yayınlayan şirket, şimdi de iOS 14.2’nin ilk açık beta sürümünü yayınladı.

Kısa sürede herkese açık beta, Apple Beta Software Program web portalından edinilebiliyor. Yeni güncellemeye geçmeden önce iOS 14.2 açık beta güncellemesiyle birlikte iPadOS 14.2 açık beta güncellemesinin de yayınlandığını da hatırlatmakta fayda var.

Apple iOS 14.2 Neler Geldi?

Apple’ın yayınladığı yeni güncellemede şimdiye dek keşfedilen bazı yenilikler bulunduğu tespit edilmiş oldu. Bunlar arasında Denetim Merkezi’nde Shazam için yeni bir simge, kişiler arası mesafeleri ölçmek için Büyüteç’e eklenen ‘Kişi Algılama‘ seçeneği ve Denetim Merkezi’nde yapılan diğer tasarım değişikliklerinin bulunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Apple’ın bazı sorunların önüne geçmek için kullanıcıların beta sürümlerini birincil aygıtlara yüklememesini tavsiye ettiğini hatırlatmakta fayda var . Farklı şekilde anlatmak gerekirse beta sürümlerini ikincil cihazlarınıza yüklemeniz, yükleme yapmadan önce de önemli verilerinizi yedeklemeniz daha mantıklı olacak.

Gelen bu ilk açık beta hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık