Yenilik yaramadı! PlayStation Plus aboneleri düşüşte

PlayStation Plus aboneleri düşüşte

Son birkaç haftadır şirketler, finansal sonuçlarını açıklıyor. Şimdi bu şirketlerden biri de Sony oldu. Şirket, pek çok alanda hizmet veriyor, ancak PlayStation modelleri özellikle öne çıkıyor. Bununla birlikte Sony, son kazanç açıklamasında, PlayStation Plus abone ayısını açıkladı. Sonucu ise şirketi pek de mutlu etmedi.

PlayStation Plus, 2 milyon abone kaybetti

PlayStation Plus, Sony’nin oyun akışı hizmetini Haziran ayında baştan aşağı yenileyerek yeniletmesinden bu yana 2 milyon abone kaybetti. Son kazanç raporuna göre PlayStation Plus’a abone olan kişi sayısı 47,3 milyondan 45,4 milyona düştü. Bu düşüş 30 Eylül 2022’den itibaren gerçekleşti.

Sony, bu yılın başında çevrim içi hizmeti Xbox Game Pass ile daha uyumlu hale getiren bir PS Plus sürümünü sürdü. Bu sürümde retro oyunlar da dahil olmak üzere kullanıcıların erişebileceği geniş bir oyun kütüphanesi var.

PlayStation Network aylık aktif kullanıcıları (MAU) da üç aylık dönemde 102 milyona düştü. Bir önceki yıl 104 milyon iken bir önceki çeyrekte 103 milyona düştü. Bu da 2020’nin başlarında bu verileri toplamaya başladığından itibaren Sony’nin en düşük MAU sayısı gibi duruyor. Sony’nin CEO’su Hiroki Tokoti, bununla ilgili bir açıklama yaptı.

Tokoti açıklamasında, Plus üyelik sayılarındaki düşüşe katkıda bulunan birkaç faktör olduğunu söyledi. Ayrıca her abonenin bütçesine göre uyarlanmış yeni katmanlarla yenilenen Plus için pazarlama eksikliğini suçluyor. “İkinci çeyrekte hizmetlerimizi yeniledik ve genel olarak büyük bir ivme olmadı. Ayrıca ikinci çeyrekte agresif promosyonlar yapmadık. Daha fazla insan dışarı çıkıyor ve henüz olumsuz döngülerden çıkmadık.”

Bunlarla birlikte Sony, PS Plus abonelerindeki düşüş hakkında ek bir açıklama yaptı. Bunun, “PlayStation 4 kullanıcıları arasındaki kullanıcı etkileşiminde beklenenden daha büyük bir düşüş”ten etkilendiğini iddia etti. Ayrıca PS 5 kullanıcıları arasında PS Plus abone oranı PS 4’e göre oldukça yüksek bir seviyede kalıyor.

Peki, siz PlayStation Plus abone sayısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: https://shiftdelete.net/yenilik-yaramadi-playstation-plus-aboneleri-dususte

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık