Temel İhtiyaç Ürünleri İçin KDV İndirimi Başladı!

Temel İhtiyaç Ürünleri İçin KDV İndirimi Başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta KDV indirimi geleceğini duyurmuştu. Beklenilen tarih geldi; temel ihtiyaç ürünleri için KDV indirimi başladı.

Temel İhtiyaç Ürünleri İçin KDV İndirimi Başladı!

Geçtiğimiz gün bir Kabine Toplantısı gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu toplantıda ülke gündemine ait önemli konulara değinmekte. Bu konulardan biri de son zamanlarda sıkça konuşulan ve yeni uygulamalarla gündeme gelmeye devam eden Katma Değer Vergisi (KDV) idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu konuşmasında birçok alanda gerçekleştirilmesi planlanan KDV indirimlerinden bahsetti. Ayrıca uzun süredir beklenen o açıklamayı yaptı. Ek olarak KDV indiriminin yeni bir grup üründe de gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte o KDV indirimi dün itibari ile yürürlüğe girdi. Artık temel ihtiyaç ürünlerinde KDV %18’den %8’e düşmekte. Peki söz konusu olan indirim hangi ürünler için geçerli?

  • Temel ihtiyaç ürünleri sınıfına giren deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete ve bebek bezi gibi ürünlerin KDV’si %18’den %8’e düşürülmekte.
  • Yiyecek hizmetlerinin tamamında ise KDV oranı %8’e sabitlenmekte.
  • Tek KDV indirimi temel ihtiyaçlara yapılmıyor. Açıklamalara göre konut satın alımlarında da metrekareye göre değişen kademeli KDV sistemi uygulanmakta.
  • Afet riskindeki alanların dönüştürülmesi kapsamında 150 m2 kadar %1, 150 m2 metrekareyi aşan konutlarda  %18 KDV uygulanmakta.
  • Arsa ve arazilerin de KDV oranı %8’e çekilecek.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” ve “İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” hükümlerine tabi olan cihazların teslimi ile bunların kiralanması hizmetleri dahil edilmekte.

Peki siz bu haberdeki konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca bu indirim hakkındaki görüşleriniz neler? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık