Olibanum Nedir? Sindirim Sistemine Ve Kansere İyi Gelen Yağ

png_20220415_153842_0000

Kansere ve sindirim sistemine iyi geldiği ama çoğu kişinin adını bile bilmediği bir yağdan bahsedeceğiz. (Olibanum) yani Sığla yağı diye bilinen aromaterapide ve Ayuverda tıbbında kullanılan günlük yaşantımızın içerisine kolaylıkla dahil edebileceğimiz doğal yağlardan biridir. Peki, sığla yağı nedir, ne işe yarar? İşte sığla yağı faydaları. Olibanum Nedir?

Geleneksel Ayurveda tıbbında sıklıkla yer alan Sığla yağı, odunsu ve baharatlı kokusuyla buhur olarak da kullanılmakta. Bu yağ, krem gibi cilt tarafından emilebilmekte veya oral olarak alınması mümkün. 

Sindirim Sistemine Ve Kansere İyi Gelen Yağ

Olibanum Nedir?

Hindistan‘ın çok kullandığı Olibanum olarak da bilinen sığla yağı, Boswellia ağacının reçinesinden yapılmakta. Bu ağaç tipik olarak Hindistan, Afrika ve Orta Doğu’nun kuru, dağlık bölgelerinde yetişir. Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Muğla’da yaygın olarak bulunduğunu da belirtmiştir. Genellikle Türkiye‘de halk tarafından tüssü olarak kullanıyormuş.

Sığla Yağı Faydaları Nelerdir?

Mısır Uygarlığında mumyalamada kullanılmış, firavunlar sığla yağı ile mumyalanmıştır. Mumyalama dışında, sığla yağı Kraliçe Kleopatra’da ve Roma hamamlarında hamamdan sonra kadınların vücuduna sürmek suretiyle bir aşk iksiri ve güzellik aracı, olmuştur.

Sığla yağı, geleneksel tedaviler kapsamında ülser, gastrit, reflü gibi mide ya da bağırsak rahatsızlıklarında, üst yolunum yolu hastalıklarında, insan ya da hayvanlardaki cilt hastalıklarında, kesik, yara ve yanıklarda kullanılır. Eskiden sünnet olan çocuklarda yara iyileştirici olarak kullanılmıştır.

Sığla yağının vücuttaki stres seviyesini minimuma çekmesi ve anksiyete, kaygı bozukluğu gibi hastalıklara iyi gelmesi de bilinen faydaları içindedir.

Toplumumuzun tahmini ℅40 saç dökülmesi bulunmaktadır. Sığla Yağının Saça Faydaları arasında en yaygın olanı saç dökülmesine ve kepek problemine iyi gelmesidir. 

Dikkat: Araştırması ve faydalarını sayması bizden. Kullanmak isterseniz doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz çünkü her insanda aynı semptomları göstermeyebilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz. Sizde görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık