M2 MacBook Air Karşımızda! İşte Özellikleri

M2 MacBook Air Karşımızda! İşte Özellikleri

Teknoloji şirketi Apple hız kesmeden modelleri üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Şimdi ise şirket, yeni bir dizüstü bilgisayar modeli ile geldi. M2 MacBook Air adı verilen yeni bilgisayar modeli karşımızda. İşte yeni modelin özellikleri;

M2 MacBook Air Karşımızda! İşte Özellikleri

Popüler teknoloji şirketi Apple, geçtiğimiz ay WWDC 22 etkinliğini düzenlemişti. Söz konusu etkinlikte M2 isimli işlemci ve bu çipi kullanan 2 yeni MacBook modeli tanıtılmıştı. Bu modellerin arasından ise en çok beklenen yenilenen tasarıma sahip yeni model oldu. M2 MacBook Pro modelinden yaklaşık olarak 1 ay sonra yeni model de satışa çıktı. Cihazı alan kullanıcılar ister istemez M1 işlemcili MacBook Air ile kıyasladılar. İki model arasındaki ortaya çıkan sonuç ise kullanıcıları oldukça tatmin etti.

Yeni model ve M1’li modeli üzerinde görülen en büyük hız farkı GPU tarafında. Ancak genel olarak her bir detayda daha iyi sonuçlar vermekte. Hatta bu zamana kadar ısınma problemleriyle ilgili de herhangi bir geri bildirim gelmedi.

M2’li modelin Geekbench test sonuçları incelendiğinde tek çekirdekte 1904, çoklu çekirdek performansında 8838 puan aldığı görülmekte. Bunu da M1’li MacBook Air ile kıyaslarsak, tek çekirdekte yüzde 11.61, çoklu çekirdekte yüzde 19.11 daha hızlı olduğunu görmekteyiz.

Ek olarak yeni M2’li Pro modelinin Geekbench test sonuçlarına bakıldığında tek çekirdekte 1937, çoklu çekirdekte ise 8962 puan aldığını görmekteyiz. Kısacası Air modeli fansız olduğu halde oldukça yakın sonuçlar vermeyi başarıyor.

M2 MacBook Air Teknik Özellikleri

Ayrıca şirket 8 Temmuz itibariyle Air modelini ön satışa açtı. Şu anda sipariş verildiğinde 26 Temmuz ila 2 Ağustos arası teslimatının yapılacağı belirtilmekte. Mağazalarda ise 15 Temmuz tarihinden sonra olması beklenmekte.

Peki siz bu model hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca Apple model ürünler kullanmakta mısınız? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık