Hyundai Ucuz Elektrikli Otomobil İle Karşımızda

Hyundai Ucuz Elektrikli Otomobil

Dev otomobil şirketi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Hyundai, Avrupa pazarına özel olarak uygun fiyatlı ve elektrikli otomobil geliştireceğini açıkladı. Beklenen model ise içten yanmalı versiyonlar göz önüne alındığı zaman i10 ile i20 arası olabilir. Hyundai ucuz elektrikli otomobil ile karşımıza çıkıyor. İşte detaylar;

Hyundai Ucuz Elektrikli Otomobil İle Karşımızda

Kısa süre önce Hyundai Motor yetkililerinden bir açıklama yaptı. Yeni elektrikli otomobilin geleceğini doğruladı. Başlangıç fiyatının ise 20 bin Euro olabileceğini belirtti. Bu fiyat hedefi sağlanmaya çalışırken menzil ve performans düşmesi olmayacak.

Tabii burada performans anlamında 150 kW ve üstü modeller ile kıyaslanmaması gerekmekte. Bunun yerine nispeten Renault Zoe gibi 80 kW civarında bir motor gücü beklemeliyiz. Zaten yeni yasa düzenlemesiyle birlikte 160 kW altında kaldığı ve de fiyatı için Türkiye’de de yüzde 10’luk ÖTV’ye tabii olacak.

Bu doğrultuda 19 Temmuz itibariyle geçerli olan kur üzerinden kabaca bir fiyat tahmini yapacak olursak, 450 ila 500 bin TL arasında geleceğini söyleyebiliriz. Tabii ek pil paketi ile uzun menzil veya opsiyon özellikler ile birlikte bu fiyat daha da artacaktır.

Söz konusu elektrikli aracın ne zaman piyasaya sürüleceği belirsizliğini korumakta. Fakat Hofmann bunun bu yıl veya önümüzdeki yıl olmayacağı konusunda emin. Zira aracın geliştirme faaliyetlerinin yeni başladığını söylüyor. Bu doğrultuda Türkiye’ye gelişinin en erken 2024’ün ikinci yarısı veya 2025 civarı olması bekleniyor.

Yani 2025 yılına geldiğimizde yalnızca Hyundai tarafından geliştirilen uygun elektrikli otomobil değil, onlarca yeni model görmeyi bekliyoruz. Buna birçok Asyalı ve Avrupalı şirketin tanıttığı fakat ülkemize getirmediği araçlar da dahil.

Peki siz bu konu hakkında düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık