COVID-19 Uzun Yıllar Var Olacak! İşte Detaylar

COVID-19 Uzun Yıllar Var Olacak! İşte Detaylar

Pfizer’ın CEO’su, virüsün güncel durumu hakkında bir açıklama yaptı. CEO, virüsün etkisinin uzun seneler boyunca hissedileceğini belirtti. COVID-19 Uzun Yıllar Var Olacak! İşte Detaylar

COVID-19 Uzun Yıllar Var Olacak! İşte Detaylar

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, Fransız televiyonu BFMTV’ye katıldı. Katıldığı programda mevcut durumu değerlendirerek virüse dair birçok açıklamada bulundu. Bourla, virüsün varlık ve etkisinin uzun yıllar boyunca sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, Çünkü tüm dünyaya yayıldı, kurtulmak kolay olmayacak” cümlesini kullandı.

Ek olarak  Bourla, Omicron varyantının kısıtlama ve önlemlerin alınmasını gerektiren son dalga olabileceğini düşünmekte. Bourla, Bilimin geliştirdiği araçlarla, bu dalganın bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği kanaatindeyim” cümlesini kullanmakta. Ayrıca şirketin geliştirmiş olduğu aşı ‘Pfizer-BioNTech’in sağladığı koruyuculuğu geçen ilk varyantın Omicron olduğunu belirtti. Ek olarak aşının koruyuculuk oranını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmakta olduklarını söyledi. Ayrıca yapılan çalışmalar için Bourla, Çok kısa bir süre 3 ay içerisinde, etkili bir aşımız olacak. cümlesini kullandı. Pfizer tarafından yapılan açıklamada, şirketin COVID-19’a karşı geliştirdiği ‘Paxlovid’ isimli anti-viral ilacın Fransa’da üretileceği bilinmekte. 16 Aralık’ta Avrupa Birliği’nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı, virüsün tedavisinde kullanılması için Paxlovid’e onay vermişti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Ayrıca COVID-19 aşısı oldunuz mu? Ek olarak alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık