Birleşmiş Milletler Türkiye Adını Tescilledi!

Birleşmiş Milletler Türkiye Adını Tescilledi!

Bildiğiniz üzere yabancı ülkeler ülkemizin adını Türkiye olarak değil Turkey olarak biliyorlar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuyla ilgili bir açıklama ile geldi. Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletlere ülkemizin adının Turkey yerine Türkiye olarak değiştirilmesi için mektup gönderildiğini açıklamıştı. Söz konusu mektubun cevabı geldi. Gelen sonuca göre Birleşmiş Milletler Türkiye adını tescilledi. İşte konuyla ilgili detaylar;

Birleşmiş Milletler Türkiye Adını Tescilledi!

Birleşmiş Milletler Türkiye Adını Tescilledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Söz konusu yaptığı açıklamasında “Ülkemizin marka değerini yükseltmek için süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da ‘Türkiye’ olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun” cümlelerini kullanmakta.

Dün ise konuyla ilgili bir gelişme yaşanmakta. Birleşmiş Milletler resmi bir açıklama yaptı. Ülkemizin talebi üzerine tüm yabancı dillerde ülkemiz için kullanılan “Turkey” yerine “Türkiye”nin kullanılmasını onayladı. Ayrıca bu karara göre artık dünyanın dört bir yanında ülkemizin adı Türkiye olarak anılacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sektereteri, yaptığı açıklamasında ülkemizin kendi dilinde anılmasının çok normal bir istek olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu isteğin resmi olarak onaylandığını açıkladı. Alınan yeni karara göre önümüzdeki haftalarda değişiklikler yapılmakta. Söz konusu yapılacak değişikliklerin sonrasında Google Maps, Apple Maps ve diğer tüm platformlarda ülkemizin adı Turkey yerine Türkiye olarak anılacak ve bilinecek.

Peki siz bu konu hakkında düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık