Artık akıllı telefona sahip olmayan kişilerin sayısı bir hayli azaldı. Neredeyse herkesin sahip olduğu bir akıllı telefonu var. Ancak ne yazık ki bazen tatsız durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumlardan bir tanesi de akıllı telefonun suya düşmesi durumu. Peki akıllı telefonun suya düşmesi durumunda neler yapmak gerekir? Akıllı Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapılmalı?
Akıllı Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapılmalı?
Neredeyse günümüzün çoğu zamanında beraber olduğumuz akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası oldular. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonların özellikle son yıllarda su ve toz gibi çevresel koşullara karşı dayanıklılığını artırmaya başladı. Ancak akıllı telefonların büyük bir kısmı su geçirmez değil, belirli bir seviyeye kadar sıvıya karşı dayanıklıdır. Bu sebepten dolayı telefonların hiçbir zaman suyla temas halinde bulunmamaları gerekmekte. Fakat çeşitli kazalar sonrasında cihazlar suya düşebiliyor veya temas edebiliyorlar. Peki akıllı telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız?
Telefonu düştüğü veya temas ettiği sudan kurtardıktan sonra ilk olarak cihazın kapalı olup olmadığını kontrol edin. Ancak telefon kapalı ise açmaya çalışmayın. Eğer açarsanız içine giren su cihazda kısa devre meydana getirebilme ihtimali mevcut olur.
İkinci yapmanız gereken işlem ise bataryayı, SD kartı ve SIM kartını çıkarmaktır. Fakat son yıllarda üretilen modellerin çoğunun arka kapakları kasa ile bütün halinde. Bu yüzden de özellikle bataryayı çıkarmak biraz zor olacaktır. Ancak bu konu ile yeterli teknik bilginiz yoksa cihaza daha fazla zarar vermemek için bataryaya dokunmamanız gerekir. Yoksa cihazı kurtarayım derken daha büyük sorunlara yol açabilirsiniz.
Üçüncü adım ise kurutma işlemi. Telefonunuzu havlu veya yumuşak bir bezle çok fazla bastırmadan kurutmaya çalışın. Özellikle de şarj portu ve kulaklık girişi gibi delikleri unutmayın. Bu adım önemli bir adım, bu adımda ne kadar su emebilirseniz, telefonun kuruma şansını da aynı oranda artırabilirsiniz. Ayrıca bu aşamada havlu ve bezin ulaşamayacağı noktalar olacaktır. Ulaşamadığınız noktalarda pamuk ve kulak temizleme çubuğundan yardım alabilirsiniz.
Bazılarına göre telefonu pirince yatırmanın daha büyük zararları olduğu düşünülmekte. Ancak profesyonel destek alınamadığı ortamlarda cihazda bulunan nemi emmesi için pirinç tercih etmekte sorun yok. Cihazın maruz kaldığı su miktarına göre 24 ila 48 saat arasında pirinç dolu bir kapta bekletilmesi kısa vadede işe yarayacaktır.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak düşüncelerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz.