2023 İçin 5 Hızlı PARA Kazanma Yöntemi

Para kazanma yöntemleri

2023 yılında internetten para kazanma konusuyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Pek çok para kazanma yöntemi piyasadan silinirken yerine yenileri geliyor. Sizlerde para kazanmak için yeni yöntemler arıyorsanız bu yazımız ve videomuz tam size göre. 2023 için 5 hızlı para kazanma yöntemi sizlerle.

5 Hızlı PARA Kazanma Yöntemi – Video

1) Online Satış Yapmak

Online satış yaparak ayda yüzlerce dolar kazanan kişiler tanıyorum. Artık devir bunu yapmaya çok daha uygun, çünkü mağazanı internet yapınca kira diye bir sorun kalmıyor. Instagram’dan satış yapan kişilerin giderek arttığını fark etmişsinizdir.

Etsy ve Ebay dünyaya açılan kapınız olabilirler. Her ikisinde de, bireyler satmak istedikleri şeyleri platforma yükleyip, müşteri çıkmasını bekliyorlar. Ebay’ı zaten biliyor olma ihtimaliniz çok yüksek, o yüzden direkt Etsy’i anlatmaya geçeceğiz. Etsy bizim alışveriş yapmayı çok sevdiğimiz bir tasarım / yerel ürün / zanaat satış platformu. Aynı eBay’de olduğu gibi sipariş alınıyor ve platform üzerinden ödeme gerçekleşiyor.

2) Ders Vermek

Çok iyi bildiğiniz konu varsa bunları online derslere çevirip, katılımdan para kazanabilirsiniz. Bu site kurma aşamalarından para kazanma kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine birçok konu üzerine olabilir. Udemy bu konuda dünya lideri, ve kurucularının da ODTÜ’lü bir kaç dahi genç ve arkadaşlarımız olduğunu söylemekten mutluluk duyarız. Derslerinizi İngilizce yapmanız, bir anda Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanızı sağlayacağı için önünüzü çok açacaktır.

3) Web Site Yapmak

Word Press internet sitesi yapımı konusunda çığır açtı. Olay artık kod yazmak değil, hazır yazılmış kod paketlerini bir araya getirmek. Modüler bir sürü ürün var ve siz bunları bir araya getirerek bir web sitesi yaratıyorsunuz. Yine de ara sıra koddan anlamayı gerektiriyor ama onu da zaten kullanırken çözüyorsunuz ya da bir Google araması ile çözebiliyorsunuz. Beklentileri doğru yaratmak adına: Kalkıp da bi Sahibinden.com’un websitesini yapamazsınız ama zaten bir sürü işletmenin ihtiyacı da bu kadar teknik alt yapı gerektirmiyor. Fotoğrafçılardan restoranlara bir sürü işletmenin ihtiyacı daha basit, statik websiteleri ve bunları kıvırabilirsiniz. Hatta biraz pişince içine rezervasyon sistemleri koyabilecek kadar komplike işlere bile imza atabilirsiniz.

4) Fotoğraf veya Video Satmak

Çektiğiniz fotoğrafları ve videoların kullanma hakkını internetteki sitelerde satarak para kazanabilirsiniz. Biliyorsunuz bunlar “intellectual property” sayılıyorlar ve yayıncıların, reklam şirketlerinin bunları kullanmak için sahibine bir ödeme yapması gerekiyor. Ek olarak 5 saniyelik bir video sattınız mı 30 ile 150 dolar arasında kazanabiliyorsunuz.

Aynı ürün hep orada duruyor ve tekrar tekrar kullanma hakkını satabiliyorsunuz. İçerik biriktikçe bir sürü eviniz var da kiraya vermiş gibi oluyorsunuz. Benim hayatım çok fotojenik ya da ilginç değil ki çekeyim diye düşünmeyin. Akan su, perde açma, çay demleme gibi basit temalar bile iş yapıyor. Burada bir bariyer var: Fotoğraf ev video için sitelerin belirlediği belli çözünürlük kriterleri var; yani çok iyi bir makina ile çekmeniz gerekiyor.

5) Freelance Çalışmak

Becerilerinizi servis olarak internette satabiliyorsunuz. Satabileceğiniz şeyler sadece ne kadar yaratıcı olduğunuzla sınırlı. İyi metin mi yazıyorsunuz? Sipariş üzerine metin yazın. Photoshop mu biliyorsunuz logo tasarlayın, yabancı diliniz mi var tercüme yapın, ayrıca avukatsanız hukuki danışmanlık satın. Hiçbir konuda kendinize güvenmiyorsanız bile satabileceğiniz çok şey var.

Satacağınız hizmet bir yere gidip sipariş verenin istediği bir sloganı söylemeniz ve bunu filme almanız kadar basit bile olabiliyor. Kendi fiyatınızı kendiniz belirliyorsunuz. Fiverr.com tüm dünyaya hizmet veren bir site olduğu için kazancı daha cazip olabilir ama İngilizce bilmenizin size çok faydası olacaktır. Bionluk.com ise Türk versiyonu.

İnternetten Para Kazanma Yolları

Para kazanma yolları tabi ki bu 5 yöntem ile sınırlı değil. Sizlerin de bildiği ve para kazanılan yöntemler varsa hem bu yazıya hem de Youtube videosuna yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Ayrıca sizce internetten para kazanma mümkün mü? Yorumlardan fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık