2021 Yılı Türkiye E-Ticaret Verileri Belli Oldu!

2021 Yılı Türkiye E-Ticaret Verileri Belli Oldu!

0

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) yeni bir açıklama ile karşımızda. Söz konusu açıklama ile birlikte 2021 yılı Türkiye e-ticaret verileri belli oldu. Sonuçlar incelendiğinde erkeklerin kadınlardan daha çok alışveriş yaptığı açıklandı.

2021 Yılı Türkiye E-Ticaret Verileri Belli Oldu!

2021 Yılı Türkiye E-Ticaret Verileri Belli Oldu!

Her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde hayatımız daha fazla dijitalleşiyor. Bu dijitalliğe ayak uydurmak isteyen şirketler de kendilerini geliştirerek internet ortamlarına giriyor. Doğal olarak da bu durum ticaretin elektronik ortamlarda yapılmasını sağlayan e-ticaretin popülerliğini yükseltiyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaret artık çok popüler. Birçok şirket bu sektörde emin adımlarla ilerliyorlar. Şimdi ise konuyla ilgili olarak Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), geçtiğimiz yılın e-ticaret verilerini açıkladı. Gelen sonuçlar sektörün ülkemizdeki büyüklüğünü ortaya koydu.

ETBİS’in paylaştığı veriler incelendiğinde 2021 yılında Türkiye’deki e-ticaret hacmi büyük bir yükselmeye şahit oldu. Yapılan açıklamalarda 2021 yılındaki hacmin bir önceki yılın aynı dönemine göre %69’luk bir artış yaşayarak 381,5 milyar liraya ulaştığı ifade edilmekte. Ayrıca sipariş adetlerinin de %46’lık bir artış yaşayarak 3 milyar 347 milyon adete yükseldiği belirtildi. Geçen sene bu sayı 2 milyar 297 milyon olarak karşımıza gelmişti.

Ek olarak ETBİS kişi başına düşen e-ticaret harcamaları ile ilgili verileri paylaştı. Yapılan harcamaların önceki yıla göre %69 artış göstererek 4 bin 749 TL’ye yükseldiği görülmekte. Ayrıca ödeme yöntemleri bazında toplam hacmin %37’sinin Havale/EFT, %3’ünün kapıda ödeme, %60’ının ise kartlı işlemler olduğu belirtildi. Cinsiyet dağılımı incelendiğinde e-ticaret yoluyla alışveriş yapanların %48’inin kadınlardan%52’sinin ise erkeklerden oluştuğu görüldü. Ayrıca bu alışverişlerin %70’inin mobil uygulamalar yoluyla gerçekleştiği gözlemlenmekte.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünmektesiniz? Ek olarak görüşlerinizi yorumlar kısmından veya Diyobi Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir