2020 PlayStation Satışları Açıklandı! Sony Rakamları Yayınladı

2020 PlayStation Satışları Açıklandı! Sony Rakamları Yayınladı

0

Sony tüm dünyada en çok seçilen konsol üreticilerinden. 2020 PlayStation satışları için kısa süre önce bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada 2020 yılının birinci çeyreğini kapsayan satışlardan bahsedildi. PlayStation 5 kullanıcılara sunulmadan önce bu rakamlar fazlasıyla merak ediliyordu.

Sony’nin yapmış olduğu bu açıklamada PlayStation 4 için satış rakamları ve bu satışlardan gelen gelirler paylaşıldı. Konsol milyonlarca satış rakamını elde etti ve kullanıcılarla buluştu.

2020 PlayStation satışları için açıklama

2020 PlayStation satışları için açıklama

Sony cephesinden yapılmış olan bilgi paylaşımında konsol satışlarına ait adet sayısı ve gelirler yer aldı. Yapılan açıklama doğrultusunda PlayStation 4, 2020 yılının ilk çeyreğinde 112.3 milyon adet satış gerçekleştirdi. Gerçekleşen satışlar sonrasında Sony’nin kasasına 5.7 milyar dolar gelir eklenmiş oldu. Bu doğrultuda Sony’nin genel satış geliri ise 18.3 milyar dolar seviyesinde yerini koruyor.

Ek olarak 91 milyon adet ürün de 2020 PlayStation satışları içinde yer aldı. Satılan bu ürünler içerisinde oyunlar bulunuyor. Oyunların yüzde 74’ü ise dijital yolla oyuncularla buluştu. Bu da oyuncuların kutulu oyun yerine çoğunlukla indirilebilir oyunları genel olarak seçtiğini gösteriyor.

PlayStation Plus abone sayısı ise 45 milyona yükseldi. Sony, bu kullanıcı rakamlarını PlayStation 5 ile birlikte yüzde 26 oranında yükseliş yaşayacağını düşünüyor. Öte yandan kullanıcılarla yeni buluşacak olan konsolun, 2020 sonuna kadar 10 milyon adet üretileceği bilgisi de ortaya çıktı. Bloomberg’e göre yeni konsol içinde bulunduğumuz ağustos ayında kullanıcılarla buluşacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Olurdu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum
    Aşık Oldum
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir